Weinig dingen zo fijn als bij mooi weer lekker genieten van de buitenlucht. En daar hoort natuurlijk een Spaans zomerdrankje bij. Van sangria, cava en horchata tot een van de zeer populaire Spaanse mixdrankjes tinto de verano, rebujito en calimocho. Wat is jouw favoriet?
1. Cafe con hielo
Koffie met ijs dus. Vaak krijg je de ijsblokjes apart in een glas, waar je de (hete) koffie in een snelle beweging overheen giet.
2. Sangria
Een klassieker. Hoe meer fruit, hoe lekkerder, vinden wij. En dit is het recept.
3. Tinto de verano
Eén deel rode wijn en één deel gaseosa (Sprite of 7-up mag ook). Soms wordt er een scheut rum toegevoegd.
4. Horchata
Wordt met name veel gedronken in Valencia. Super verfrissend, maar wel moeilijk om zelf te maken!
5. Agua de Valencia
Een cocktail op basis van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker.
6. Calimocho
Helft cola, helft rode wijn. En dat smaakt beter dan het klinkt!
7. Rebujito
Typisch Andalusisch drankje, een mix van sherry en Sprite en véél ijs.
8. Cava
Catalaanse bubbels. Altijd goed!
9. Mojito
Sorry, we spelen een beetje vals. Mojito komt natuurlijk uit Cuba. Maar is in Spanje wel overal verkrijgbaar en doet het zo goed op een zonnig terras.
10. Clara
Bier met Bitter lemon of Fanta met citroensmaak. Simpeler kan bijna niet, maar wat een heerlijke dorstlesser.
Meteen verder lezen: Spaanse koffie, Spaans terras en lekkerste tapas
Koffietijd! De 8 populairste soorten Spaanse koffie
Om de dag mee te beginnen, halverwege de ochtend, als afsluiter van een uitgebreide lunch of bij de merienda, de zoete snack tussen lunch en diner. In Spanje is het eigenlijk altijd koffietijd. Wat wil je, met zo veel verschillende soorten? Geen Spaanse ober die er gek van op kijkt als alle gasten aan tafel een andere variant bestellen. Deze acht soorten koffie staan gegarandeerd op de kaart.
12 tips voor op een Spaans terras
Een vakantie in Spanje betekent tot laat in de avond op een terras, smullen van churros, tapas, pinchos en montaditos. Een graadje of 25, koffie of glaasje vino tinto of blanco erbij. Dan is het leven goed. Maar de Spaanse eetgewoontes zijn heel anders dan de onze. Twaalf tips om geen flater te slaan.
Tapa is het Spaanse woord voor ‘deksel’ en dat is dan ook precies waar het hapje van oorsprong voor werd gebruikt. Met het warme Spaanse weer komen insecten graag af op een fris glaasje bier of wijn, en om ervoor te zorgen dat die indringers niet in het glas vallen, werd het glas afgedekt met een tapa: een hartig hapje op een schoteltje.