Agenda

Tentoonstelling: 80 jaar Oorlog. De geboorte van Nederland

Tussen 1568 en 1648 vond de zogenoemde Tachtigjarige Oorlog plaats. Het is dit jaar dus precies 450 jaar geleden dat de opstand tegen de Spaanse overheersing in de Lage Landen begon. Reden genoeg voor het Cervantes Instituut en het Rijksmuseum om een tentoonstelling te maken over de oorlog die leidde tot ‘de geboorte van Nederland’. Een aanrader voor iedereen, want wat weten wij nou eigenlijk écht van de Tachtigjarige Oorlog?

Lees meer

14 & 15 juni: Flamenco White Night

Flamencoliefhebbers, pak je agenda er snel bij! Voordat het tweejaarlijkse festival Flamenco Biënnale weer losbarst in januari volgend jaar, is het op donderdag 14 en vrijdag 15 juni eerst tijd voor de spectaculaire flamenco-marathon ‘White Night’. En, geloof ons, daar wil je bij zijn.

Lees meer

Ontmoetingen met Spaanse schrijvers

Deze maand vinden er bij het Cervantes Instituut in Utrecht die ontmoetingen met Spaanse schrijvers plaats in het kader van de cyclus literaire ontmoetingen 'Schrijvers in de eerste persoon'. Deze cyclus biedt literatuurliefhebbers de gelegenheid Spaanssprekende...

Lees meer

Heerlijke Spaanse feestwijnen

Ook altijd zo’n moeite om lekkere wijnen te kiezen? Tijdens de 8e ESPANJE! wijnproeverij kun je samen met je vrienden tientallen wijnen proeven. Wordt het een mooie witte PX, die zo lekker is bij kreeft of krab, of kies je voor een volle, rijke priorat, die heerlijk is bij wild? Vier wijnkenners vertellen wat hun favoriete wijnen zijn. Kom je ze proeven op 26 november?

Lees meer

Flamenco in concertgebouw tijdens SOUK

  Flamencozangeres Ginesa Ortega is op 23 en 24 november is te gast tijdens SOUK. Op deze avond lijkt Het Concertgebouw wel een Arabische markt met eten, drinken, muziek en verhalen. Samen met de Marokkaanse Asma Lmnawar, Het Nationale Ballet en het...

Lees meer

Grote Spaanse wijnproeverij

Zin in Spaanse sferen op een herfstachtige zondagmiddag? Reserveer dan nu je kaartjes voor de grote Spaanse wijnproeverij die ESPANJE! op zondag 26 november organiseert in Orangerie Elswout bij Haarlem.

Lees meer

Winnen: 3 x 2 kaartjes voor Summer 1993

Estiu/Summer 1993 is het aangrijpende en toch vrolijke speelfilmdebuut van de Catalaanse regisseur Carla Simon. Zij vertelt het autobiografische verhaal over Frida, een 6-jarig meisje uit Barcelona. Na de dood van haar ouders verhuist ze in de zomer van 1993 naar het...

Lees meer

Kaartjes voor Carmen met ESPANJE!

Tania Kross gaat in september op tournee met haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen. Als je een abonnement op ESPANJE! neemt of cadeau geeft kun je met grote korting naar de voorpremière in het DeLaMar Theater op 1 oktober. Je betaalt slechts €49,50 in plaats van €86,50 voor abonnement en kaartjes.

Lees meer