Tussen 29 mei en 3 juni kun je je in Amsterdam volledig in Spaanse (en Latijns-Amerikaanse) sferen wanen tijdens de vierde editie van het Amsterdam Spanish Film Festival. We vroegen directeur Virginia Pablos naar haar 5 favoriete films die worden vertoond, en tippen je de leukste events die tijdens het festival worden georganiseerd.

Virginia’s favorieten

Op het festival worden 25 films en documentaires vertoond, maar natuurlijk heeft festivaldirecteur Virginia Pablos zo haar persoonlijke favorieten. We vroegen haar een selectie van vijf films te maken en dat leverde onderstaand lijstje op. Inclusief trailers en plaats en tijdstip van vertoning. Standaard tickets kosten tussen de €10 en €12,50.

1. La Enfermedad del Domingo

Wanneer & Waar te zien?
Vrijdag 1 juni, 21.25 uur, Cinecenter 1
Zaterdag 2 juni, 16.00 uur, Pathé Tuschinski

2. Muchos hijos un mono y un castillo

Wanneer & Waar te zien?
Zaterdag 2 juni, 18.45, Pathé Tuschinski

3. Luna Grande, un Tango por Garcia Lorca

Wanneer & Waar te zien?
Donderdag 31 mei, 18.45, Pathé Tuschinski

4. El futuro que viene

Wanneer & Waar te zien?
Donderdag 31 mei, 21.00 uur, Cinecenter 1

5. Niñato

Wanneer & Waar te zien?
Vrijdag 1 juni, 19.00 uur, Het Ketelhuis

Speciale events

Behalve de 25 films en documentaires, worden er tijdens het festival ook speciale evenementen georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld kaartjes kopen voor de bijzondere openingsavond (29 mei om 20.00 uur in Tuschinski). De film Escobar/Loving Pablo gaat in première en na afloop is er een Q&A met de regisseur Fernando León de Aranoa. Uiteraard zijn er ook drankjes en Spaanse hapjes.

Op 1 juni om 19.00 uur kun je in Het Ketelhuis de hoofdpersoon uit de hierboven genoemde documentaire Niñato ontmoeten, die het publiek live kennis laat maken met zijn muziek.

Zaterdag 2 juni vanaf 21.30 kan er in Het Ketelhuis goed gefeest worden tijdens de Spanish Party na afloop van de première van Thi Mai, Rumbo Vietnam. Er is ook een Q&A met een van de hoofdrolspelers uit de film en het eerste drankje is van het huis. Er kan tot drie uur ’s nachts gefeest worden, dus dat belooft een heerlijke Spaanse avond te worden.

Bovendien is er na bijna alle filmvertoningen een pica pica met een drankje en jamón voor alle aanwezigen.

Voor het volledige programma van het Amsterdam Spanish Film Festival, neem een kijkje op de website. Je kunt de laatste nieuwtjes ook volgen via Facebook en Instagram.