Verse  mozzarella met salmorejo, olijven en basilicum

Verse mozzarella met salmorejo, olijven en basilicum

Meesterkok Rodrigo de la Calle gaf in een eerdere editie van ESPANJE! een aantal recepten prijs. Onze favoriet was deze heerlijke verse mozzarella met salmorejo (koude soep), olijven en basilicum. Makkelijk te maken en o zo lekker!! Ingrediënten voor vier personen 4...
Recept: huevos a la flamenca

Recept: huevos a la flamenca

Veel Spaanse gerechten hebben een lange geschiedenis. Huevos a la flamenca heeft ook een eenvoudige oorsprong maar behoort nog steeds tot de favoriete gerechten van de Spanjaarden.   Ingrediënten 4 eieren2 rode paprika’s2 uien4 teentjes knoflook2 handjes...
Doris tipt: likeur maken van fruitoverschot

Doris tipt: likeur maken van fruitoverschot

Ik ben gezegend dat ik mag wonen in een huis omringd door citrus-, olijf-, amandel-, nectarine en abrikozenbomen. Heerlijk, maar wat te doen als als die vruchten rijp zijn en er een enorm overschot ontstaat? Toen ik pas in Spanje woonde vond ik het prachtig. En dat is...
Recept: Vijgensalade met frambozen

Recept: Vijgensalade met frambozen

De Moren namen bij hun verovering van Spanje veel producten mee die nu niet meer weg te denken zijn uit de Spaanse gastronomie. Vijgen bijvoorbeeld. De zoete vruchten gedijden zo goed in het warme Andalusië dat Málaga een belangrijk exportcentrum werd. Ze werden...

Recept: Salade met ham, aardbeien en geitenkaas

Bij een Spaanse zomer hoort jamón. Overal kun je een bordje of broodje ham bestellen. Maar de ene keer is het veel duurder dan de andere. Waarom betaal je in de ene winkel €50 per ons, terwijl je elders voor een eurootje klaar bent? Wij vroegen het aan een expert en...