Zelf kastanjes roosteren

Zodra de eerste stalletjes met gepofte kastanjes in de straten van Spanje opduiken, weet je: de herfst en winter staan weer voor de deur! Warm aangeklede castañeras poffen in smeulende houtskoolvuurtjes verse tamme kastanjes en verkopen de lichtzoete, nootachtige traktatie in puntzakken van krantenpapier. De gloeiend hete kastanjes verwarmen meteen je koude handen en daarna je mond en smaakpapillen. Heerlijk!

Bereidingswijze

> Verwarm de oven voor op 200 °C.
> Kerf de kastanjes aan de platte kant kruislings in en rooster ze 15 tot 20 minuten, tot de
schil openspringt.
> Kastanjes kun je ook in de hete as (niet in het vuur) van een openhaard of barbecue poffen. Verpak ze dan eerst in aluminiumfolie.
> Pel de kastanjes als ze nog warm zijn, dan gaat de schil er makkelijk af.
> Lekker met een klontje boter en een snufje zeezout.

Dit is een recept van Emmelien Smit. Emmelien houdt van schrijven. Vooral over eten. Zo tikt ze culinaire teksten voor haar food blog en voor ESPANJE! Haar hart klopt heftig voor Spanje en Latijns-Amerika en hun eetcultuur. Een overblijfsel uit de tijd dat ze in Spanje en Costa Rica woonde.

Meer Spaanse recepten? Op onze overzichtspagina vind je ongetwijfeld inspiratie!