spaanse series films netflix

Niets zo fijn als met een dekentje op de bank kruipen en Spaanse (of Spaanstalige) films en series bingewatchen op Netflix. Wij maakten een selectie van het beste aanbod op Netflix Nederland. Wat is jouw favoriet?

1. Narcos

De Amerikaanse serie Narcos gaat over de drugskartels in Colombia. Dit is echt een serie voor de actieliefhebbers. Centraal staat de beruchte drugsbaron Pablo Escobar, die trouwens ook de naam gaf aan de serie Pablo Escobar, die eveneens op Netflix staat. Van Narcos staan inmiddels 3 seizoenen op Netflix. Eind 2018 kwam ook het eerste seizoen van Narcos Mexico online.

2. Cocaine Coast

En wie geen genoeg kon krijgen van Narcos, kan Cocaine Coast vast ook waarderen. De serie speelt zich af in het Galicië van de jaren ’80 en gaat over een jonge visser die in de drugshandel terechtkomt.

3. La Casa de Papel

De hoofdpersonen van La Casa de Papel plannen de grootste overval in de Spaanse geschiedenis voor. Ze proberen de Koninklijke Munt van Spanje te infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Hun doel: met 2,4 miljard euro naar buiten lopen. In het eerste seizoen kun je zien hoe de acht criminelen zichzelf en hun gijzelaars opsluiten terwijl, bijgestaan door ‘De Professor’ die de politie probeert de manipuleren. In seizoen 2 worden de gijzelnemers moe en nerveus en het huis waar de roof werd voorbereid wordt door forensische wetenschappers onderzocht. In de loop van 2019 wordt seizoen 3 verwacht.

Lees ook: methodes om thuis Spaans te leren

4. Las Chicas del Cable

Dit is eerste serie die speciaal voor Netflix in Spanje is opgenomen. De serie speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw. In die tijd werden vrouwen nog echt extreem als minderwaardig behandeld. De serie gaat over vier ‘telefoonmeisjes’ (chicas del cable) die elkaar ontmoeten op hun werk en samen strijden voor hun onafhankelijkheid. Daarnaast moeten zij ook nog omgaan met romantiek, vriendschap en hun nieuwe werkplek. Een verhaal over levensdromen en gelijkheid. Er staan inmiddels 3 seizoenen online.

5. Grand Hotel

Mysteries en liefde… dat is waar Gran Hotel vooral over gaat. In de serie gaat de hoofdrolspeler op zoek naar zijn verdwenen zus. Dit terwijl hij ook nog afgeleid wordt door een nieuwe liefde. Deze verhalen zorgen samen voor een spannende serie. Je kunt 3 seizoenen vinden op Netflix.

6. Elite

Drie studenten uit arbeidersgezinnen komen dankzij een studiebeurs terecht op de ‘eliteschool’ Las Encinas. Hun komst veroorzaakt heel wat spanning tussen de scholieren en dat leidt uiteindelijk tot een mysterieus sterfgeval van één van hen. Voor de fans van La Casa de Papel is deze Spaanse serie extra fijn: Miguel Herrán (Río) Jaime Lorente (Denver) en María Pedraza (Alison) spelen in deze serie ook een grote rol. Het tweede seizoen van Elite is inmiddels besteld door Netflix.

7. Ocho apellidos catalanes

Ook wel bekend als Spanish Affair 2. Deel 1, Ocho Apellidos Vascos, staat helaas niet op Netflix, maar dat maakt deel 2 zeker niet minder leuk! Een vader uit Baskenland wil niet dat zijn dochter met een hipster uit Andalusië gaat trouwen. Hij gaat op zoek naar de ex van zijn dochter en wil dat die haar hart weer wint. Een heerlijke comedy voor de hele familie.

8. La Catedral del Mar

Gebaseerd op de roman van Ildefonso Falcones. De serie speelt zich af in het Middeleeuwse Barcelona, waar hoofdpersoon Arnau er alles aan doet om rijkdom te vergaren, ondanks de tegenslagen waarmee hij wordt geconfronteerd. Een must see voor liefhebbers van Barcelona en geschiedenis.

9. La Casa de las Flores

Een Mexicaanse drama- en comedyserie over een rijke Mexicaanse familie met een prestigieuze bloemenzaak. De 13 afleveringen van het eerste seizoen kijken heerlijk weg.

10. Velvet

In het Spanje van de jaren ’50 wordt de erfgenaam van een prestigieus modehuis verliefd op de mooie naaister Ana. Maar zijn familie is geen voorstander van zijn relatie met een meisje van de werkvloer. Met vier seizoenen op Netflix, kom je met Velvet de winter wel door.

11. Tierra de Maria

‘De advocaat van de duivel’ krijgt de opdracht om mensen te onderzoeken die geloven in God. Zijn het oplichters? Wat als alle mythes wel echt waar zijn? Een boeiende film over geloof en de impact ervan op de wereld.

12. La Reconquista

La Reconquista is een romantische Spaanse film over twee jeugdgeliefden. Na vijftien jaar zien zij elkaar weer, zoals ze hadden afgesproken. Tijdens deze ontmoeting hebben ze het over hun verleden, heden en toekomst. Een film over het bewustzijn van de tijd.

13. Palmeras en la nieve

Deze film speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw op het eiland Fernando Poo (nu Bioko), toen nog een kolonie van Spanje. De film wisselt tussen het heden en de jaren vijftig. In de jaren 50 reisden een man en zijn broer af naar het eiland waar zij veel leerden over het leven. In het nu vindt een vrouw een oude brief, waarna ze afreist naar het eiland om over haar verleden te leren. Een romantische film waarmee je makkelijk een middag kunt vullen, hij duurt namelijk twee uur en drie kwartier!


14. El Bar

Een groep mensen houdt zich schuil in een bar nadat er twee mensen zijn neergeschoten door een sluipschutter. Niemand weet waar de dader zich bevindt. Waarom worden deze moorden gepleegd? Door de spanningen keren de leden van de groep zich tegen elkaar. Een enorm spannende film!

15. Mar de Plástico

Een misdaadserie waarin een agent de moord onderzoekt op een jonge vrouw. Doordat er in het gebied waar de serie zich afspeelt veel broeikassen te vinden zijn, kreeg dit de bijnaam Mar de Plástico. Veel verdachten en de etnische dilemma’s die zich met betrekking tot de werknemers in de kassen afspelen maken, van Mar de Plástico een spannende serie waarvan nu twee seizoenen te zien zijn op Netflix.

Heb je door het zien van deze Spaanse en Spaanstalige series de smaak te pakken en wil je Spaans gaan leren? Hier tippen we vast wat fijn oefenmateriaal voor wie op eigen kracht aan de slag wil gaan:

Spaans8 tips om je Spaans op peil te houden

Je hebt een cursus Spaans gevolgd, een tijdje in Spanje gewoond of door Latijns-Amerika gereisd. Maar nu je weer in tijdje in Nederland bent, lijkt je kennis van de Spaanse taal steeds verder weg te zakken. Zonde! En bovenal: niet nodig. Met deze tips houd je je Spaans goed bij.

film volver penelope cruzDe 9 beste Spaanstalige films van afgelopen decennia

Met een lange, donkere winter in het vooruitzicht, kun je maar beter een paar goede Spaanstalige films in huis hebben. Met een deken op de bank, tapa’tje erbij en je even helemaal in Spanje wanen. Of in Latijns-Amerika natuurlijk, waar ook een aantal films uit deze top 9 werden opgenomen.