Geen moeilijke ingrediënten, zo gemaakt en heerlijk voor bij de borrel of tijdens een Spaanse tapasavond. ¡Buen provecho!

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg kleine, vastkokende aardappeltjes, ongeschild
30 g grof zeezout

De mojo picón
2 rode paprika’s
3 teentjes knoflook
½-1 Spaans pepertje, gedroogd zonder zaadjes
250 ml olijfolie, extra vergine
1 tl witte wijnazijn
½ tl komijnpoeder
½ tl zout
snee oud witbrood

Bereiding

Was de aardappeltjes en doe
ze in een pan. Giet er zoveel water bij tot ze net onderstaan.Voeg het zout toe, breng het water aan de kook en dek de pan af met een schone theedoek. Kook de aardappeltjes gaar
- laat ze niet te ver doorkoken. Giet ze af en zet ze in de pan terug op het vuur tot er op de schil een laagje zout ontstaat.
Schud de aardappeltjes een paar keer om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, bewaar afgedekt in de koelkast en neem mee in een goed afsluitbare bak.

Voor de mojo picón
Doe alle ingrediënten (behalve het brood) in een kom en maak met een staafmixer een fijne puree. Geef de saus de gewenste dikte door er broodkruim of juist water bij te doen. Schep de saus in een potje.

Lekker Spaans

Meer originele en traditionele zomerse Spaanse recepten, zoals hamkroketjes en salmorejo vind je op de ESPANJE!-receptenpagina.

Lees alle berichten over:

aardappels
mojo picon
patatas
recept