appel anijs receptDeze zachte appels uit de oven met anijslikeur zijn een geliefd herfsttoetje. Gebruik bij voorkeur anís de Chinchón, maar andere soorten anijslikeur zijn een prima alternatief.

Ingrediënten (4 personen)

4 appels
3 el suiker
klontje boter om in te vetten
kaneel
amandelen grof gehakt
Chinchón of andere anijslikeur
water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de appels goed en snijd de bovenkant eraf. Bewaar deze
‘dekseltjes’, ze worden er later weer op gezet. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verwijder het klokhuis met een appelboor en hol de appels uit. Meng het in blokjes gesneden vruchtvlees met wat suiker, kaneel en amandelen en vul de appels met het mengsel. Zet de bovenkanten weer op de appels en besprenkel ze royaal met anijslikeur en een beetje water. Zet ze in de oven en bak ze in 45 minuten goudbruin en gaar. Heerlijk met ijs, slagroom of vanillevla!

Meer Spaanse recepten? Op deze overzichtspagina vind je ongetwijfeld inspiratie!