chufa pannenkoeken

Tijgernoten noemen we chufas in Nederland. Of aardamandelen. Maar hoewel ze zoetig, nootachtig, smaken – tussen amandelen en kastanjes in – zijn het knolletjes. Gezonde knolletjes ook nog! Ze zitten namelijk boordevol goede voedingsstoffen zoals omega 9-vetzuren. Ze geven energie en zijn goed voor hart en bloedvaten. En in Spanje liggen ze gewoon in de supermarkt. Ze worden daar vooral gebruikt om horchata te maken.

Ook voor het volgende recept voor spinazie-chufapannekoeken heb je chufas nodig.

Ingrediënten

120 g tijgernoten- of chufameel, 60 g arrowroot, mespuntje zout, 150 ml water, 200 ml kokosmelk, 3 eieren, 170 g diepvriesspinazie, 1 teentje knoflook, roomboter of ghee.

Bereiding

Meng het chufameel met de arrowroot en het zout. Voeg langzaam het water, de kokosmelk en eieren toe en meng alles met een mixer. Meng aan het eind de ontdooide spinazie en knoflook erdoor. Verhit in een koekenpan een klontje ghee of boter. Schep 1-2 soeplepels beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag goed te verdelen. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Tip: lekker met ricotta en gerookte zal, of bak een beetje ham of spek mee!

Meer Spaanse recepten? Op deze overzichtspagina vind je ongetwijfeld inspiratie!