Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. De Moorse invloeden geven de stad een romantisch tintje. Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te voet of met de fiets te bereiken vanaf het centrum. Dit zijn de must-sees en belangrijkste highlights op een rij.

1. Het Koninklijk Paleis

Ook wel het Alcázar genoemd, want de officiële naam luidt Alcázar Real de Sevilla. Alcázar is Spaans voor kasteel. Het kasteel is nog steeds in gebruik voor wanneer de koninklijke familie een bezoek brengt aan Sevilla. Het is ook het oudste paleis in Europa dat nog in gebruik is. Sinds 1987 staat het Alcázar op de Unesco werelderfgoedlijst. Het paleis heeft verschillende zalen met prachtige Moorse details. Wandel rond in de tuin of bekijk een expositie in een van de zalen.

2. De Kathedraal van Sevilla

De kathedraal is de grootste gotische kathedraal van de wereld. In 1402 tot 1506 werd er aan de kathedraal gewerkt. Voor de kathedraal er stond, stond er een Moorse moskee. De Giralda grenst aan de Kathedraal en is te betreden via dezelfde ingang.

3. Giralda

De Giralda is gebouwd in de stijl van de Almohaden (Berberse dynastie). De toren moest sober zijn en allesbehalve luxe. Je kunt de toren beklimmen wanneer je de kathedraal van Sevilla betreedt om zo een spectaculair uitzicht over Sevilla te krijgen. De Giralda is ook een windwijzer. Bovenop staat een beeld dat symbool staat voor de overwinning van het Christelijk geloof en dat meedraait met de windrichting.

4. Plaza de España

Ook wel het bekendste plein van Sevilla. Het plein is gebouwd ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929, die gehouden werd om de band met de kolonies de versterken. Het plein heeft als set gediend voor verschillende films waaronder Star Wars II. Op het plein is van alles te doen, van straatkunstenaars tot borden waar je achter kan gaan staan zodat je op de foto kunt als echte, Spaanse flamencodanseres.

5. Torre del Oro

Torre del Oro diende vroeger als verdedigingsmuur voor de stad en het Alcazar. Hierna diende de ‘toren’ een tijdje als gevangenis en tegenwoordig is er een maritiem museum gevestigd. Na je bezoek kun je een stuk langs het kanaal lopen, waar verschillende restaurants te vinden zijn.

6. Metropol Parasol

Voor een mooi uitzicht over Sevilla moet je ook zeker naar het Metropol Parasol gaan. Op dit immense bouwwerk heb je een wijds uitzicht over de stad. Onderaan is ook een markt en is er een aantal restaurants gevestigd.
Ook vind je archeologische vondsten in het Antiquarium, dat zich onder het bouwwerk bevindt.

7. Museo del Baile Flamenco

De meest populaire muziekvorm en dans van de regio (en het land): de flamenco. De flamencomuziek én dans is
door heel de stad te bewonderen, maar voor wat meer kennis ga je naar het museum toe.

8. Dagtrip naar Córdoba

Ook in deze stad vind je veel Moorse invloeden. De bekendste plek van de stad is de Mezquita, de moskee. Córdoba is in ongeveer een uur met de trein te bereiken en anderhalf uur met de auto.

9. Dagtrip Ronda

Naast Córdoba is ook Ronda goed te bereiken vanaf Sevilla. Met de auto ben je hier in ongeveer twee uur. Dit duurt met het OV wat langer, zo tussen de tweeënhalf tot drie uur. Ronda is vooral bekend om zijn ravijn, de spectaculaire Tajo-kloof.

Boek nu je stedentrip onder de Spaanse zon!

Wil jij ook op stedentrip naar Spanje? Onze samenwerkingspartner DeJongIntra biedt tientallen stedentrips naar diverse Spaanse steden. Je kunt zowel kiezen voor een georganiseerde trip als een individuele citytrip. Makkelijk en tegen aantrekkelijke prijzen.

Nu zoeken en boeken

Meer lezen?

De leukste stedentrips naar Spanje voor 2018

Met het voorjaar in zicht maken wij vast plannen voor een fijne stedentrip naar Spanje. Een keuze maken valt niet mee, want Spanje kent zó veel mooie steden! Ga je voor de combinatie stad-strand, de uitmuntende gastronomie, die nog niet massaal ontdekte stad in het binnenland of toch voor – altijd goed – een van de bekende metropolen? Wellicht helpt dit lijstje met onze favorieten voor 2018 je een beetje op weg.

koetsen met paarden voor kerkOp en top Sevilla: Triana

Alles waar Spanje om bekendstaat, vind je in Sevilla, om precies te zijn in de zigeunerwijk Triana. Flamencozangeres Rosario La Tremendita leidt ons door haar geboortewijk, de broedplaats van de flamenco, en we gaan op bedevaart naar El Rocío.

Andalusië

Andalusië heeft zeer diverse toeristische trekpleisters. Voor de cultuur- en geschiedenisliefhebbers zijn er de historische steden zoals Granada, Sevilla, Cádiz en Córdoba en de prachtige moorse witte dorpjes. Ook Málaga is een populaire stad voor een stedentrip. Voor sportieve toeristen en natuurliefhebbers is er de bergketen Sierra Nevada, met een omvangrijk net van wandelroutes, mogelijkheden voor alpinisme en in de winter uitgebreide wintersportmogelijkheden. En strandliefhebbers strijken neer aan de Costa del Sol.