Dit tapasgerecht bestaat uit gamba’s en lekker veel knoflook en wordt super heet opgediend. De tapa is super makkelijk te maken en dus perfect voor een feestje of als voorgerecht. Lekker met brood!

Ingrediënten:

  • 300 gr gamba’s
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijn
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • gedroogde peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder of pil pil kruiden (afgestreken)

Bereiding:

Doe een laag olijfolie in de pan en voeg hier de knoflook, peterselie en peper aan toe. Roer dit goed door, voeg de gamba’s toe en bak deze mee tot deze klaar zijn.

Als je de Pil Pil gaat serveren doe je deze nog even kort in de (gril)pan, zodat je het al pruttelend opdient.

Meer lezen?

bord met patatas bravas aioliAl onze recepten uit de Spaanse keuken

Hier vind je alle recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Espanje! publiceert wekelijks nieuwe recepten met Spaanse inslag. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Suerte!