huisDroom jij ook van een huis(je) onder de Spaanse zon? Je bent niet de enige! Wie een vakantiewoning in het buitenland wil aanschaffen, doet dat het liefst in Spanje. Dat blijkt uit onderzoek van de Second Home Beurs, die komend weekend (6-8 oktober) voor de 45ste keer wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht.

Binnen Spanje kiezen we het liefst voor een optrekje aan de Costa Blanca of Costa del Sol. De belangrijkste redenen om een tweede huis aan te schaffen zijn rust en ruimte in combinatie met een goede investering. Het merendeel koopt een vakantiewoning voor zowel eigen gebruik als verhuur. Het type vakantiehuis dat Nederlanders kopen loopt uiteen van luxe villa’s aan zee tot knusse chalets in de bergen of een appartementje in de stad.

Gemiddeld geven kopers 344.000 euro uit aan een tweede huis. Onder de groep geïnteresseerden in een vakantiewoning, overweegt bijna de helft om binnen een jaar daadwerkelijk een huis te kopen.

Bezoek de Second Home Beurs

Bezoekers van de Second Home Beurs kunnen het aanbod van vakantiewoningen in meer dan 25 landen ontdekken. Je vindt er makelaardijen, agenten, projectontwikkelaars, beheer- en verhuurorganisaties, financiële dienstverleners, hypotheekvertrekkers en juridische en fiscale adviseurs onder één dak. Ook zijn er seminars om te volgen. Van lezingen over financieringsmogelijkheden en fiscale aspecten die bij een tweede woning om de hoek komen kijken tot inspirerende sessies over kopen en wonen in een ander land.

De 45ste editie van de Second Home beurs vindt plaats van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober in Jaarbeurs Utrecht. Kom je ook? Via deze link kun je je registreren voor gratis toegangskaarten.