Er waait een nieuwe wind door modeland. Na Céline, Desigual en Mango is nu ook Spaanse gigant Zara een campagne gestart waarbij oudere vrouwen in de hoofdrol staan.

Voor de campagne Timeless werden drie vrouwelijke modellen tussen de 40 en 53 jaar gestrikt. De Poolse Malgosia Bela is 40, Yasmin Warsame uit Canada is 41 en de Belgische Kristina de Coninck is 53 lentes jong.

De 53-jarige Kristina de Coninck

‘Oud’ zouden we het dus niet per se willen noemen, maar in vergelijking met de gemiddelde dames die model staan voor grote merken is het leeftijdsverschil in ieder geval opmerkelijk.

Als we het echter kijken naar andere merken die Zara voorgingen, valt het met de leeftijd van de modellen nog behoorlijk mee qua ‘ouderdom’. Het Franse modehuis Céline omarmde een paar jaar geleden de 80-jarige Joan Didion als muse; Mango contracteerde een paar maanden terug de 63-jarige lerares en blogger Lyn Slater voor een campagne en Desigual vroeg de 70-jarige Alicia Borrás als een van de gezichten van het merk.

Koploper is echter het Oostenrijkse merk Park Wien, dat een 90-jarig model strikte dat een gigantische hit op Instagram werd. Wij zijn fan!

Geweldig, toch? Wat denk jij, zou er een modehuis zijn die Park Wien durft te overtreffen en een 100-jarige contracteert?

Lees alle berichten over:

shoppen