Even het weer checken, je favoriete muziek luisteren of dat ene leuke restaurantje reserveren. Met een paar handige reis-apps wordt je vakantie in Spanje nóg leuker – en relaxter. Wist je dat veel Spaanse steden, provincies en autonome regio’s hun eigen app hebben met praktische informatie, weetjes en mooie foto’s? Voor dit artikel maakten we een selectie van de leukste en handigste Spanje-apps. Wel zo fijn: ze zijn (bijna) allemaal gratis en, mocht je Spaans nog niet zo goed zijn, ook in het Engels beschikbaar. Te downloaden voor Android en iPhone.

Playea | Meer dan 3000 stranden

Dé app voor strandgangers. Voor Playea moet je je eerst registreren (met je e-mailadres of Facebookaccount), om toegang te krijgen tot meer dan 3.400 Spaanse stranden. Of je nu op zoek bent naar een strand met leuke chiringuitos, een familiestrand of een naaktstrand, deze app heeft voor ieder wat wils.

 

Metro de Madrid | Hulpje onderweg

Het metronetwerk van de Spaanse hoofdstad is al bijna 100 jaar oud en is met een lengte van 293 kilometer en 301 stations ’s lands grootste. Metro de Madrid helpt je een handje op weg in dit eindeloze web van lijnen en kleuren. De app vertelt je of er vertragingen zijn op jouw route, op welke stations je over moet stappen en hoeveel tijd je daarvoor hebt. Heel handig tijdens je stedentrip.

 

Camino de santiago 360 | Virtuele pelgrim

Als je zelf niet in de gelegenheid bent om de Camino de Santiago te lopen, of alvast een beetje in de stemming wilt komen, is er Camino360. Met deze app kun je in virtual reality een reis maken langs negen punten van de beroemde pelgrimsroute (van Pamplona tot Santiago). Net echt! De inleiding en de eerste stop zijn gratis, voor de 8 overige stops betaal je 0,99 cent per stuk (of 2,99 voor allemaal).

Naturapps | langs bergen en dalen

Naturapps biedt wandel- en fietsroutes door de mooiste natuurgebieden van Spanje. De routes liggen verspreid door het hele land, maar in het bijzonder de regio Asturië is goed vertegenwoordigd. In de app kun je makkelijk aangeven naar wat voor soort wandeling of fietstocht je op zoek bent: makkelijk of voor gevorderden? Een paar kilometer of tientallen? Alleen de heenweg of liever een rondje? Ook zijn er routes speciaal voor kinderen. Deze app is behalve in het Engels en Spaans, ook in het Duits beschikbaar.

El Tenedor | vorkje prikken

Op vakantie wordt er natuurlijk lekker veel buiten de deur gegeten en hóe fijn is het als dat met flinke korting kan? Talloze restaurants in Spanje zijn aangesloten bij El Tenedor. Met deze app reserveer je snel en makkelijk en tafeltje en krijg je in veel gevallen bovendien 30 tot 50 procent korting op het eten.

Correos mi post@l | persoonlijke ansicht

Een kaartje vanuit Spanje naar het thuisfront sturen is leuk. Maar voordat je een ansichtkaart en postzegel hebt gekocht, een tekst hebt geschreven en een brievenbus hebt gevonden, zit de vakantie er vaak alweer op. Met de app Correos mi post@l kun je vanaf je mobiele telefoon een kaartje sturen. Kies uit een standaard ontwerp of – nog leuker – maak zelf een exemplaar door je eigen foto’s te gebruiken. De kaart wordt bij de ontvanger thuisbezorgd. Betalen gaat makkelijk via Paypal.

Unsheeping | Delen maar!

Boek je hotel via deze app, deel dat met je vrienden op Facebook of Twitter en krijg een flinke korting. Dat is het idee van Unsheeping, in 2015 opgericht in Barcelona met steun van het Spaanse ministerie van Toerisme. De app biedt ook gratis internet in grote Spaanse steden.

Celicity | ¡no gluten por favor!

Glutenallergie en Spanje lijken op het eerste oog misschien geen goede combinatie. Maar de app Celicity bewijst dat er genoeg Spaanse restaurants zijn waar je ook zonder gluten heerlijk kunt eten. Door je te registreren, via e-mail of Facebook, krijg je toegang tot een groot aanbod aan plekken (behalve restaurants ook winkels) waar glutenvrij eten verkocht wordt. Je kunt de beoordelingen van anderen lezen of zelf een review schrijven. Bij elk adres krijg je ook een prijsindicatie.

YouCamp ES | Kampeermaatje

Deze app kost 2,99 euro en is alleen verkrijgbaar in de Apple store, maar is reuze handig voor wie in Spanje gaat kamperen en van tevoren niet te veel wil vastleggen. Kijk onderweg welke campings er bij je in de buurt zijn, welke faciliteiten er geboden worden en of er nog plek is voor je tentje of caravan. De app wijst je zelfs de weg naar de camping die je hebt uitgekozen.

 

Guía Repsol | Laat je inspireren

Deze super uitgebreide app (het laden kan hierdoor soms even duren) vertelt je wat er in de buurt te doen is, waar je kunt slapen en waar je lekker kunt eten. Behalve praktische info per stad, provincie of regio, kun je ook lekker wegdromen en je laten inspireren door de foto’s en artikelen onder het kopje ‘inspire’.

Lees alle berichten over:

android
apple
applicaties
apps
reistips
smartphone