18 juni 2021 – Wat een mooie mix aan cultuur, geschiedenis, natuur en toerisme. Boordevol inspiratie. Dit is slechts een van de vele reacties die de redactie van ESPANJE! magazine kreeg  op de lente-editie van 2021. Hieronder tien mooie, hartverwarmende reacties. Alle lezers bedankt voor de lieve en lovende woorden. En heb je ‘m nog niet gelezen? Dan kun deze editie en eerdere edities hier bestellen. Of neem een abonnement en kies voor ingang per huidige editie, dan heb je ‘m ook volgende week in huis.

 1. Eigenlijk vind ik alle artikelen uit deze editie leuk: de reisartikelen omdat ik graag in Spanje kom en er ideeën uit haal welke streken/steden we kunnen bezoeken, de recepten omdat ik van koken hou en deze graag wil uitproberen, de artikelen over de geschiedenis omdat ik zo meer leer over het huidige Spanje, het wandelartikel omdat ik graag wandel en het leuk vind om zo de veelzijdigheid van Spanje te leren kennen, het artikel over de taal omdat ik het leuk vind om Spaans proberen te spreken als ik er ben en zo ook weer wat achtergrondinformatie heb. Kortom een heerlijke mix van leuke artikelen, waarvoor dank. Anne K de B
 2. Vorige week mijn 1e editie van jullie tijdschrift ontvangen, en nu al blij dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan. Wat een mooie mix aan cultuur, geschiedenis, natuur en toerisme. Boordevol inspiratie! Eline H.
 3. Ieder artikel gelezen, dat heb ik niet vaak als ik een tijdschrift koop. Alleen nog even wat aan mijn Spaans doen want dat is nog niet goed genoeg om het Spaanse artikel te ontcijferen. Wie weet over een paar maanden, ben begonnen met een cursus. René van W.
 4. Wij kunnen niet wachten om binnenkort weer naar Spanje te reizen. Er stonden weer genoeg tips in de Espanje! Jolanda J.
 5. Voor mij was het artikel over Zalig Zamora het leukst  en interessantst om te lezen om de eenvoudige reden dat ik daar nog nooit was. Ik vind het tof dat er zoveel bruikbare, nuttige tips gegeven worden en door jullie artikel te lezen heb ik een bestemming bij op mijn bucket list gezet. Heidi van D.
 6. Hier mijn oplossing voor de puzzel in Espana nummer 2 van het 10e jaargang. Proficiat voor dit heuglijke feit: 10 jaar!!! Ik geloof dat ik ook al zo lang met veel plezier jullie blad lees. Jeroen P.
 7. In dit nummer van ESPANJE zijn twee artikelen die ik ontzettend leuk vind (sorry, ik kan echt niet kiezen!). Allereerst het artikel over de Romeria de Rocio: een jaar of 12 geleden kwamen mijn man en ik toevallig daar terecht. Op de plaatselijke tv konden we een beetje begrijpen waar het over ging en het hele gebeuren in El Rocio zelf was geweldig! We hebben een tegeltableau van de Virgen de Rocio gekocht, dat thuis in Den Haag aan de tuinmuur is geplakt.
  Maar het artikel “Zoek de verschillen” vind ik ook erg interessant, omdat ik bezig ben Spaans te leren en we in ons clubje het vaak over die verschillen hebben. Ik geniet elke keer weer van uw blad! Marianne B. 
 8. Er zaten erg veel leuke artikelen in deze editie. Met opvallend veel mooie en frisse foto’s. Heb met interesse gelezen over Zamora, het energieke artikel over Sevilla, de Spaanse ommetjes met zinmakende foto’s, Irene, Mallorca, Tenerife, de taalverschillen (want dat vroeg ik me al af).
  Maar als ik echt één moet kiezen: ‘Hufters of heiligen?’ Interessant artikel, goede en minder goede zaken benoemend, bezien in het kader van die tijd, niet meteen oordelend, en erg boeiend om te lezen over de ontwikkelingen die voorafgingen aan het hedendaagse Spanje. Irene H.
 9. Isabel van Castilië & Ferdinand van Aragon; Hufters of heiligen? Verrassend, boeiend en leerzaam, dit historische artikel. Met mooie illustraties en handig overzicht ‘Wie is wie?’ Het eerste deel van een serie en dit smaakt naar meer! Daarbij een Spaanstalige samenvatting, heel goed om de indefinido te oefenen. Anne-Miek G.
 10. De 10X Spaanse Ommetjes vind ik het leukst. Ik ben een wandel- én een Spanjefanaat en heb het magazine vanwege dit artikel ook speciaal besteld. Er staan prachtige tochten in mét hele leuke tips en ik ga er zeker een paar van doen!  Wikke M.