De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat we weer kado’s moeten inkopen. Een groot Spanje-liefhebber getrokken met de lootjes voor Sinterklaas? Of ben je zelf dol op Spanje, maar weet je eigenlijk niet wat je voor de kerst vragen moet? ESPANJE! helpt graag een handje. Tussen het onderstaande vind allerlei kerstcadeaus en sinterklaascadeaus met een Spaans tintje. Of je nu op zoek bent naar iets kleins voor in de schoen, of naar het Grote Cadeau voor onder de boom. 

1. Spaanse ham

spaanse-serrano-hamEen hele Spaanse ham wordt steeds populairder als origineel kerstgeschenk. Zo’n ham is altijd een succes en staat indrukwekkend op het kerstbuffet! Typisch Spaans en overheerlijk natuurlijk! www.spaanseham.nl verkoopt al meer dan 16 jaar de lekkerste Spaanse hammen uit alle delen van Spanje. Gespecialiseerd in Serranoham en Ibéricoham, maar ook in chorizo, salchichón en lomo van bellotakwaliteit.

2. Bijbel der kookboeken

1080 recepten1080 recepten is al tientallen jaren hét kookboek van de authentieke Spaanse keuken. Bijna duizend pagina’s met de lekkerste gerechten: van paella tot tortilla, samengesteld door moeder en dochter Ortega, met illustraties van kunstenaar Javier Mariscal. Een must have voor liefhebbers van de cocina española. Koop het receptenboek 1080 recetas via Bol.com voor €89,95. Is dat een beetje boven je budget? Misschien zit hier dan nog iets tussen.

3. Feestelijk zoet

spaanse-turron-op-een-snijplankjeTurrón ontbreekt in Spanje niet tijdens de kerst. Van origine was dit een luxe product dat gemaakt werd na de amandeloogst, zo rond de kersttijd dus. In het verleden was dit zelfs een soort kerstbonus. Uit documenten blijkt dat Spaanse ambtenaren in de 16e eeuw een deel van hun loon uitbetaald kregen in turrón. Turrón bestaat voornamelijk uit amandelen, honing, suiker en eiwit. Maar daar wordt rijkelijk op gevarieerd. Bij shopandalucia.nl vind je meer dan tien smaken: met cocos, crema catalana, chocola en ga zo maar door. Njammie!

4. Spaanse flamencojurk

spaanse-flamenco-jurk-geelHoudt je vriendin, vrouw, moeder, dochter of kleindochter van flamencodansen? Dan is deze flamencojurk een geweldig cadeau. Ook voor de kleinere danseressen is er trouwens veel keuze. Flamenco-cd’s erbij en dansen maar!

5. Het origineelste Spanje cadeau

magazines-van-espanje-op-een-rijJe hebt vast wel een vriend of vriendin vader, moeder, zus of broer die Spaans leert. Wat is er dan leuker dan een jaarabonnement op ESPANJE!. Zo geef je niet één, maar vier cadeaus. ESPANJE! verschijnt elke drie maanden en staat boordevol reportages, tips en inspiratie voor een overheerlijke vakantie in Spanje of gezellige Spaanse evenementen in Nederland. Een jaarabonnement op ESPANJE! kost slechts €22,95 en je krijgt er ook nog tapasboek bij t.w.v. €9,95
Liever een los nummer cadeau geven? Dat kan ook, via deze link.

6. Flamencopyjama

paars-met-witte-stippen-pyjamaWie wil dat nou niet? Een flamenconachtjapon. Vrolijk paars met witte stippen én gemaakt van biologisch katoen. Heerlijk warm voor bij de kerstboom. Verkrijgbaar in meerdere maten.

7. Bestseller

bood-cover-de-stilte-van-de-witte-stadIn Spanje was het de bestseller van het jaar en ook Nederlandse lezers zijn razend enthousiast over de Stilte van de witte stad van de Baskische schrijfster Eva García Saénz de Urturi. Het tweede deel van deze thriller verschijnt vlak voor de kerstdagen, dus als je deze al hebt, kun je aan deel 2 beginnen. Beide delen kun je krijgen bij de betere boekhandel. In het nummer van ESPANJE! dat nu in de winkel ligt vertelt de schrijfster hoe het boek tot stand kwam. Meer boekentips vind je in deze lijst: De 10 beste romans uit de Spaanstalige wereld (van de eeuw).

8. Tapasplank

tapasplank-van-olijfhoutOlijfhouten tapasplank Ohlala, wat zijn ze mooi, die tapasplanken van olijfhout van Bowls & Dishes. Je hebt ze in verschillende maten. En een tip. Als je een abonnement van twee jaar neemt op ESPANJE! krijg je ‘m helemaal gratis en voor niets. Bovendien krijg je er dan ook nog een heerlijk boek met recepten bij.

9. Warme voeten

espanje-cadeaus-spaanse-sloffenGeen trek in koude voeten tijdens het heerlijk avondje? Snappen wij helemaal. Gelukkig bestaat er zoiets als Spaanse sloffen, die je gegarandeerd lekker warm houden! Verkrijgbaar in meerde maten en kleuren.

10. Paella schort en koksmuts

schort-om-kokVoor wie de hele familie van heerlijke Spaanse gerechten zal voorzien tijdens kerst, hebben wij dit schort met bijbehorende koksmuts uitgekozen. Mail naar redactie@espanje.nl met als onderwerp ‘kok’ en vermeld je adres en je naam om schort & koksmuts voor €24,95 te bestellen.