Cadeautje nodig? Wij zochten de leukste geschenken uit voor alle Spanjefans. Van boeken en cd’s tot een verrassingsreisje. Ook leuk om jezelf mee te verwennen natuurlijk. 

1. Het perfecte cadeau voor culinaire types: zo’n heerlijk kookboek met Spaanse recepten om thuis zelf aan de slag te gaan. Zo zet je de heerlijkste Spaanse gerechten op tafel. Nieuw is het kookboek van Wijnand Boon, de winnaar van het Spaanse dorp Polopos. Je kunt het hier bestellen.

2. Wij vroegen vijf Spanjekenners wat hun favoriete boek  is; ambassadeur Jan Versteeg, hispanist Hub Hermans, Pilar Tena, de directeur van het Instituto Cervantes, Ernestina van de Noort van de Flamenco Biënnale en Spanjecorrespondent Edwin Winkels. Hun  boekenkeuze kun je hier meteen te bestellen. 

3. ESPANJE! brengt vier keer per jaar Spanje bij je thuis. Het tijdschrift staat boordevol tips voor vakanties naar alle delen van het land: van een actieve zonvakantie op de Canarische Eilanden, tot een culturele roadtrip langs de islamitische architectuur van Andalusië of een wijnreis door Galicië. Bovendien krijg je volop tips voor Spaanse films, Spaanse boeken en Spaanse cd’s en kun je je Spaans bijspijkeren met de artikelen in het Spaans. Bij een tweejarig abonnement krijg je bovendien een tapasboek of  een aantal recente edities cadeau. Je regelt het hier in een paar seconden.

4. Dit is met stip het leukste cadeau van 2021. Een trip naar een van deze 20 topadresjes in Spanje. 

5. Als je een leuk uitje cadeau wilt doen in Spaanse sfeer, boek dan vast kaartjes voor de expositie van Dalí en Picasso in het Noordbrabants Museum.

6. Niets zo lekker én feestelijk als goede Spaanse ham. Maar er zijn zo veel verschillende soorten. Hoe te kiezen en hoe moet je zo’n ham eigenlijk snijden? Met deze tips is de keuze zo zo gemaakt.

7. Wat zijn ze mooi, die tapasplanken van olijfhout van Bowls & Dishes. Je hebt ze in verschillende maten. Je kunt er los één bestellen, maar als je een abonnement van twee jaar neemt op ESPANJE! krijg je ‘m helemaal gratis en voor niets. Bovendien krijg je er dan ook nog een heerlijk boek met tapasrecepten bij.

8. Houd je van de Costa Blanca, ben je dol op Andalusië, ga je liever naar Catalonië of ben je vooral nieuwsgierig naar Baskenland, Asturië en Cantabrië in het groene noorden? Dan hebben we goed nieuws: met de speciale regiopakketten van ESPANJE! krijg je vier recente edities toegestuurd met artikelen over jouw favoriete regio met een fikse korting. Voor €18 (€11 plus €7 verzend- en administratiekosten) krijg je vier nummers van ESPANJE! in de bus met een winkelwaarde van €27. Ook een superleuk cadeau-idee.

9. Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van die zwoele Spaanse klanken hebben we goed nieuws! We hebben alle cd’s van vorig jaar op een rij gezet. Hier vind je ons overzicht met de beste Spaanse cd’s uit 2020

10. Wil je het Spaans echt goed onder de knie krijgen? Dan zijn Spaanse spreekwoorden en gezegden handig. Met het nieuwe Van Dalewoordenboek ¡Te doy mi palabra! wordt het Spaans gesneden koek, oftewel pan comido.