paella
Paellafans opgelet: vrijdag 20 september is hét moment om je Spaanse lievelingskostje weer eens op tafel te zetten (of – voor wie tijd noch zin heeft om uren in de keuken te staan – het lekker voor je te laten klaarmaken)! Dit jaar wordt voor de tweede keer Wereld Paella Dag gevierd, en er is natuurlijk geen beter excuus om vrienden of familie op te trommelen en samen een lekkere paella te verorberen. 

Lees ook: recept voor paella

Paella komt oorspronkelijk uit de Spaanse regio Valencia en daar zijn de Valencianen vanzelfsprekend trots op. Om de regionale trots voor eens en voor altijd wereldwijd op de kaart te zetten, werd de Wereld Paella Dag in het leven geroepen. In Valencia wordt de dag gevierd met workshops, showcooking en activiteiten door de hele stad.

Lees ook: tips voor een geslaagd feest in Spaanse sferen (inclusief paella aan huis)

Ook in Nederland wordt bij de Wereld Paella Dag stilgestaan. In de Markthal in Rotterdam (unit 96) biedt het Spaans Verkeersbureau liefst zes paellas aan. In totaal zullen er 600 tot 700 porties te proeven zijn. Je krijgt bovendien een recept mee, om het gerecht thuis nog een keer te maken.