paellaPaellafans opgelet: donderdag 20 september is hét moment om je Spaanse lievelingskostje weer eens op tafel te zetten (of – voor wie tijd noch zin heeft om uren in de keuken te staan – het lekker voor je te laten klaarmaken)! Dit jaar wordt  voor het eerst Wereld Paella Dag gevierd, en er is natuurlijk geen beter excuus om vrienden of familie op te trommelen en samen een lekkere paella te verorberen. 

Paella komt oorspronkelijk uit de Spaanse regio Valencia en daar zijn de Valencianen vanzelfsprekend trots op. Om de regionale trots voor eens en voor altijd wereldwijd op de kaart te zetten, werd de Wereld Paella Dag in het leven geroepen. En daar kun je ook in Nederland aan deelnemen.

Lees ook: recept voor fideuà

Het Spaans Verkeersbureau organiseert op de 50Plus beurs (18-22 september) dagelijks een workshop Paella maken. Bezoekers kunnen vanaf 11.00 uur meekijken hoe paella wordt gemaakt en krijgen de beste tips van een professionele kok. Natuurlijk kan er na afloop van de workshop, om 13.00 uur, ook worden geproefd!