Lekker lui op de bank films kijken en tegelijkertijd weer een beetje Spaans leren. Dat kan met deze  Spaanstalige films die nu te zien zijn via CineMember. Van het oer-Spaanse drama El Olivo, over een boer die treurt om de 2000 jaar oude olijfboom die van zijn land is gehaald, tot de romantische komedie El amor menos pensado, over een echtpaar dat na vertrek van hun enige zoon besluit op Tinderpad te gaan. Een proefabonnement van twee weken bij CineMember is helemaal gratis! 

El Olivo

Anna Castillo en Manuel Cucala in El Olivo

El Olivo

‘Deze boom is mijn leven, en jullie willen mijn leven van me afpakken’, zegt de opa van Alma als zijn kinderen een 2000 jaar oude olijfboom willen verkopen om aan geld te komen. Alma´s familie maakt al generaties lang olijfolie in het Spaanse Castellón, maar door teruglopende inkomsten zijn ze genoodzaakt een andere inkomstenbron te zoeken. Haar opa heeft de veranderingen binnen hun familiebedrijf niet kunnen accepteren en rouwt nog steeds om het verlies van de oude olijfboom die de familie heeft verkocht om schulden af te kunnen lossen. De opstandige Alma is begin 20 en heeft voortdurend ruzie met haar familie, behalve met haar opa die al twaalf jaar geen woord meer heeft gesproken, uit protest tegen de verkoop van de boom. Wanneer hij zelfs voedsel wil weigeren, wil Alma de boom terugbrengen. Maar die staat nu in Düsseldorf, in de aula van een energiebedrijf. Gaat het haar lukken? Een prachtige film waarin het oer-Spaanse landschap de hoofdrol speelt.

 

El amor menos pensado

El amor menos pensado

Ricardo Darín en Mercedes Morán in El Amor menos pensado

 

Advertentie

Vijftigers Marcos en Ana zijn al meer dan vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd. Ze wonen in Buenos Aires, leiden een rustig en aangenaam leven en zijn tevreden en gelukkig met hun carrières. Ze delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven. Maar als hun enige zoon in het buitenland gaat studeren openbaart zich een heftig lege-nest-syndroom en een diepe existentiële crisis. Hoewel ze nog van elkaar houden, ontdekken ze dat ze niet meer verliefd zijn. Scheiden dan maar. Hun tinderleven is verhelderend en goed voor veel grappen in de film, maar de vonken spatten er pas echt vanaf als Marcos (Ricardo Darín) en Ana (Mercedes Morán) samen in beeld zijn.

 

Fin de siglo

Fin de siglo

Fin de siglo

 

Ocho, een dertigjarige Argentijnse schrijver uit New York is op vakantie in Barcelona. Hij hangt een beetje rond in de stad en op het strand. Tijdens het zwemmen ziet hij Javi, een Spaanse jongen die daar ook op vakantie is. Ze flirten wat, maar tot een ontmoeting komt het niet. Een dag later hangt Ocho uit zijn AirBnB appartement en ziet Javi lopen. Hij nodigt hem uit en dan komen ze erachter dat ze elkaar al kennen, van een ontmoeting in Barcelona twintig jaar geleden. Wat is er toen eigenlijk gebeurd en heeft hun ontmoeting dit keer wel een bestemming?

 

La Novia del Desierto

La Novia del desierto

La Novia del desierto

 

De 54-jarige Teresa heeft decennialang als inwonend huishoudster gewerkt in Buenos Aires. Van de ene op de andere dag valt haar veilige basis weg als de familie voor wie ze werkt het huis verkoopt. Ze accepteert noodgedwongen een nieuwe betrekking in het verre San Juan. Als ze onderweg haar tas verliest, wordt ze geholpen door marktkoopman Gringo. Samen trekken ze door de woestijn op zoek naar haar spullen. Voor het eerst ervaart Teresa een leven dat ze nooit eerder gekend heeft.

 

Advertentie

Tarde Para Morir Joven

Tarde para morir joven

Tarde para morir joven

In de zomer van 1990 keert de democratie weer terug in Chili. De zestienjarige Sofía brengt met leeftijdgenoot Lucas en andere jongeren haar laatste zomervakantie door bij haar vader in een hippiekolonie net buiten Santiago. Er zijn problemen met de watertoevoer, een inbraak en een vermiste hond, die het ware gezicht van de bewoners en de buitenwereld tonen. Tegelijkertijd is er het ontluikende liefdesleven en het naderende einde van een idyllische jeugd.

 

 

Twee weken gratis Spaanse films via CineMember

Dit Nederlandse platform biedt toegang tot ruim 1000 veelal prijswinnende kwaliteitsfilms die je vanaf €7,95 per maand onbeperkt kunt kijken. Op je smartphone, tablet, computer óf je televisie d.m.v. Chromecast, Airplay (Apple TV) of een van de vele Smart TV-apps. Je kan zowel in Nederland als in België kijken. En de eerste twee weken zijn gratis!  Zeg je binnen twee weken op, dan zit je verder nergens aan vast! Klik hier om een proefabonnement af te sluiten.

 

Nog veel meer leuke Spanjetips!

Meer leuke tips om Spaans te leren en Spanje te ontdekken? Lees dan ESPANJE! magazine. Je krijgt maar liefst €10 korting op de winkelprijs als je hier een abonnement afsluit. Je betaalt geen €34,95 maar slechts €24,95. Dan heb je de eerste editie van ESPANJE! binnen een paar dagen in huis en krijg je het magazine nog een jaar lang thuisgestuurd. Bovendien krijg je de digitale editie t.w.v. €18 er gratis bij zodat je de informatie uit het magazine overal kunt lezen.