Liefhebbers van de films van Pedro Almodóvar opgelet! De Spaanse regisseur begint nog dit jaar met de opnames van zijn nieuwste film die de naam Gloria y Dolor gaat krijgen. En met acteurs als Penelope Cruz en Antonio Banderas kan het haast niet anders dan dat het een Spaanse kaskraker wordt. Cruz en Banderas waren in 2013 ook al samen te zien in Almodóvars film Los amantes pasajeros.

Voor wie het werk van Almodóvar een beetje volgt, zal het nieuws niet als een enorme verrassing komen. Al sinds zijn eerste film in 1978 brengt de cineast ongeveer om de 2-3 jaar een nieuwe film uit. Veel van zijn werk was ook in Nederlandse bioscopen en filmhuizen te zien. Hieronder een aantal van zijn populairste films, waar we volgend jaar ongetwijfeld ook Gloria y Dolor aan kunnen toevoegen.

Todo sobre mi madre (1999)

Hable con ella (2002)

Volver (2006)

Abrazos rotos (2009)

Advertentie

Los amantes pasajeros (2013)

Julieta (2016)

Meer lezen?

Javier Bardem Spaanse acteurDe beste films met Javier Bardem

Een top 10 maken van films met Javier Bardem was verre van vervelend. De gevierde Spaanse acteur is telkens weer geknipt voor de rollen die hij speelt. Of het nu de verlamde Ramón is in Mar Adentro of de angstaanjagende captain Salazar in Pirates of the Carribean: wij zijn fan. En eh.. die goede kop en dat sterke lijf helpen natuurlijk ook. Dit vinden wij de beste films met Javier Bardem. Graag gedaan.

film volver penelope cruzDe 9 beste Spaanstalige films van afgelopen decennia

Met een lange, donkere winter in het vooruitzicht, kun je maar beter een paar goede Spaanstalige films in huis hebben. Met een deken op de bank, tapa’tje erbij en je even helemaal in Spanje wanen. Of in Latijns-Amerika natuurlijk, waar ook een aantal films uit deze top 9 werden opgenomen.