Helaas blijven de fysieke deuren van de fantastische musea die Spanje kent voorlopig nog dicht, maar gelukkig kunnen we sommige musea wel vanuit onze luie stoel bezoeken. Deze 8 Spaanse musea stellen die hun collectie virtueel open voor publiek!

Prado Museum (Madrid)

Virtueel Prado Museum bezoek

Het is mogelijk om het misschien wel meest beroemde museum van Spanje virtueel te bezoeken tijdens een visuele tour door het museum. De visuele tour is bedoeld om de collecties beter te begrijpen. Tijdens deze virtuele tour krijg je onder meer uitleg over de belangrijkste kunstwerken die in het Prado te vinden zijn. Bezoek het Prado Museum virtueel.

Lees ook: 200 jaar Pradomuseum in Madrid

Reina Sofia Museum (Madrid)

Virtueel Reina Sofia Museum

Tijdens een virtueel bezoek aan het Reina Sofia Museum kun je video’s bekijken en audio’s beluisteren bij de verschillende collecties, tentoonstellingen en activiteiten. Zo kun je onder meer in het topstuk van de collectie duiken: Picasso’s Guernica. Andere tentoonstellingen die je kunt bekijken zijn bijvoorbeeld ‘Before the Threshold’ van Clemente Bernad en ‘Time is Mute’ van Mario Merz. Op de Museo Reina Sofia radiozender (RRS), luister je onder meer naar interessante interviews met experts. Bezoek het Reina Sofia Museum virtueel.

Museum Thyssen (Madrid)

Virtueel bezoek museum thyssen Madrid

Het Museum Thyssen biedt een uitgebreide virtuele tour, waarin je een kijkje kunt nemen in de verzamelingen en tijdelijke tentoonstellingen sinds 2017. Het museum laat online werken zien van bekende kunstenaars zoals Dalí, Rembrandt en Balthus. Als je beschikt over een VR bril is er nog een andere tour van het museum, waarbij je het museum ontdekt alsof je er echt doorheen loopt. Bezoek museum Thyssen virtueel.

Picasso Museum (Barcelona)

Virtueel bezoek Picasso museum Barcelona

De online tour van het Picasso Museum in Barcelona bestaat uit een grote selectie van de mooiste werken van Picasso en virtuele rondleidingen door de prachtige binnenplaatsen van het museum. Bezoek het Picasso Museum Barcelona virtueel.

Dalí Museum (Girona)

Dali museum virtueel bezoek

Bezoek het Dalí Museum virtueel en ervaar de uitgebreide collecties. Deze virtuele tour is vergelijkbaar met een wandeling met behulp van Google Maps. Je volgt je eigen weg door het museum. Bekijk de highlights zoals de Mae West kamer, de schatkamer van Dali en de koepel. Bezoek het Dalí Museum virtueel.

Lees ook: De driehoek van Dalí

Picasso Museum (Málaga)

Picasso museum Malaga virtueel bezoek

Tijdens deze virtuele tour krijg je een goed en chronologisch overzicht van Picasso’s artistieke ontwikkelingen. Het museum laat twaalf werken van Picasso gedetailleerd aan bod komen, werken als Olga en mediterrane schoonheid en het avontuur van Kubisme. Door op een werk te klikken kun je meer te weten komen over het werk zelf en de creatieve periode waarin Picasso zich op dat moment bevond. Bezoek het Picasso Museum Málaga virtueel.

Guggenheim Museum (Bilbao)

dak van guggenheim museum

Deze tour neemt bezoekers mee op ontdekkingstocht door de moderne en hedendaagse Amerikaanse en Europese schilderkunst en beeldhouwkunst met werken van onder meer Rothko, Holzer, Koons, Kapoor. Ook krijg je verschillende tentoonstellingen te zien, foto’s van 74 werken en het Guggenheim geeft virtuele bezoekers tot slot de kans om het gebouw van buiten en vanaf het dak te zien. Bezoek het Guggenheim Museum virtueel.

Sagrada Familia (Barcelona)

Virtueel bezoek Sagrada Familia

De beroemde basiliek, de Sagrada Familia, van Gaudí in Barcelona geeft online bezoekers de kans om een deel van het gebouw van binnen te zien, waaronder de apsis, de sacristie, de crypte en Gaudí’s graf. Tot slot kun je het prachtige uitzicht vanaf het dak bekijken. Bezoek de Sagrada Familia virtueel.

Lees ook: Museumhoppen in Barcelona