Je komt aan in Spanje en meteen staan je zintuigen op scherp. Die palmbomen, de zon op je huid. De geuren van lekker eten. De blauwe lucht. De vriendelijke bevolking. Ken je dat gevoel dat je weer op slag verliefd bent, verliefd op Spanje?

Wij in ieder geval wel. Niet voor niets maakt de redactie van Espanje! met veel liefde iedere drie maanden een tijdschrift over het land en houden we dagelijks de website bij. Daarom kunnen we ons ook helemaal vinden in de nieuwe campagne Spain in 10 Seconds, van Turespaña, het bureau ter promotie van het toerisme in het land.

Verschillende Spaanse beroemdheden zoals de ontwerpster Agatha Ruiz de la Prada, de chefkok Juan Marie Arzak, de tennisser Rafa Nadal en de tenor Plácido Domingo zullen hun liefde voor Spanje de komende tijd met ons delen door middel van korte selfie-video’s. Natuurlijk krijg je in de video’s ook tips en aanbevelingen. Psychiater Luis Rojas Marcos doet de aftrap. Agatha Ruiz de la Prada en de badmintonster Carolina Marín volgen later deze week.

Je kunt de campagne volgen op de website www.spainin10sec.com.

Meer lezen?

Alle regio's van Spanje

Hier vind je informatie over de verschillende Spaanse regio's, allemaal op één overzichtelijke pagina. Van Asturië tot aan Valencia en van Melilla tot aan Aragón: ESPANJE! geeft je alle kennis over de prachtige autonome gemeenschappen in Spanje.

 

 

De leukste stedentrips naar Spanje voor 2020sevilla koets paard

Met het voorjaar in zicht maken wij vast plannen voor een fijne stedentrip naar Spanje. Een keuze maken valt niet mee, want Spanje kent zó veel mooie steden! Ga je voor de combinatie stad-strand, de uitmuntende gastronomie, die nog niet massaal ontdekte stad in het binnenland of toch voor – altijd goed – een van de bekende metropolen? Wellicht helpt dit lijstje met onze favorieten voor 2020 je een beetje op weg.

Casa Rural El Portón de MurilloDe 9 allerbeste vakantie-accommodaties in Spanje

Ben je op zoek naar een fijn vakantieadres onder de Spaanse zon? In deze top 9 staan de drie beste hotels, de drie beste bed & breakfasts en de drie beste appartementen/vakantiehuizen. Al deze accomodaties scoren op Booking.com een rapportcijfer van een 9,5 of hoger, het beste van het beste dus! Hier heb je gegarandeerd een topvakantie.