Je kent ze vast nog wel, Wijnand en Thysa, de winnaars van de razend populaire RTL-serie Het Spaanse Dorp: Polopos. Het creatieve stel wist niet alleen raad met het eeuwenoude dorpshuis dat zij omtoverden in een inspirerend kunstenaarsverblijf en luxe B&B, maar ook met de wijnvelden in de omgeving. Trots introduceren ze hun Casa 3 Polopos wijndozen met wijnen – én recepten – uit de regio.

Hiervoor gingen ze de samenwerking aan met de gespecialiseerde wijnimporteur Granada Wijnen. Casa 3 Polopos heeft drie verschillende wijndozen met daarbij een receptenboekje met gerechten die Wijnand en Thysa speciaal bij iedere wijn gecreëerd hebben. En ze komen in december naar Nederland om de dozen zelf bij je thuis te bezorgen! En behalve over verbouwen weten ze ook  veel over wijnen. “Mijn vader was wijnimporteur”, vertelt Wijnand, “dus het is mij met de paplepel ingegoten. In Nederland kocht ik als restaurantmanager al wijnen in die perfect bij het menu pasten en sinds Thysa en ik in Polopos kookworkshops en private dining aanbieden, doe ik hetzelfde. Want er worden hier in de streek fantastische wijnen gemaakt!” Thysa vult aan: “We hebben veel bodega’s bezocht en we zijn erg onder de indruk geraakt door de bevlogenheid van de wijnmakers en de unieke wijnen die zij produceren. We willen Nederland graag laten kennismaken met enkele van deze bijzondere en pure wijnen én met de Spaanse gerechten die wij daarbij bereiden.”

Bijzondere wijnen bij bijzondere gerechten

Thysa: “Onze Casa 3 Polopos – wijndozen zijn te bestellen via www.granadawijnen.nl en via onze eigen website casa3polopos.com. Op onze sociale mediapagina’s gaan we meer vertellen en laten zien over de wijnmakers. De kleine wijngaarden liggen vaak op minimaal 1000 meter hoogte. Plukken gebeurt allemaal met de hand. Bij bodega Garcia de Verdevique ploegen en oogsten ze zelfs nog met muilezels, omdat de hellingen zo steil zijn. Heel bijzonder om te zien! En de meeste druiven worden hier op een duurzame, biologische en soms biodynamische manier geteeld.”

Wijnand: “Het zijn echt wijnen om bij een mooie maaltijd te drinken. In de supermarkt vind je ze niet, eerder op de kaart bij een sterrenrestaurant. Daar hebben we bij het bedenken van de gerechten ook rekening mee gehouden. Met de wijnen die we geselecteerd hebben en de gerechten uit het receptenboekje zet je straks echt iets bijzonders op tafel. Tijdens de kerst bijvoorbeeld, dan pakken mensen graag uit.”

Thysa en Wijnand bij jou op bezoek?

Wijnand: “In Spanje is een nieuwe lockdown van kracht en we hebben besloten in december naar Nederland te gaan. We missen het geven van kookworkshops en mensen te gast te hebben, daarom lijkt het ons leuk om zo veel mogelijk zelf de wijndozen rond te brengen.” Thysa: “Uiteraard gaan we wel eerst 10 dagen in quarantaine als we in Nederland aankomen!”

De pakketen

Casa 3 Polopos Wit (3 flessen, €29,95)

Sulayr 2019, Fuente Victoria: door Onno Kleyn (Volkskrant) ‘een heerlijke witte wijn die het beste van Zuid-Spanje ademt’ genoemd
Vigiriego 2018, Garcia de Verdevique: een biologische witte wijn van een unieke autochtone druif die vrijwel alleen in de Sierra Nevada in Zuid-Spanje groeit
Lovelia 2019, Calvente: een halfzoete witte muskaatwijn, gemaakt van druiven van 80 tot 120 jaar oude stokken.

Casa 3 Polopos Rood (3 flessen, 44,95)

Tinto Joven 2018, Garcia de Verdevique: gemaakt in de achtertuin van Polopos van druiven uit de hoogste wijngaarden van het vasteland van Europa
La Cabra y La Bota 2017, Pagos de Indalia: een zachte, elegante wijn van druivensap verkregen door kneuzing in plaats van persing van de druiven
Tinto 2012 Tres Cepas, Mendez Moya: prachtige en krachtige biodynamische wijn zonder toegevoegde sulfieten.

Casa 3 Polopos Gemengd (6 flessen, 74,90)

Bevat de 6 flessen van de witte en rode doos samen.

Over Casa 3 Polopos

Casa 3 is een bed en breakfast en kunstenaarsverblijf in Polopos in het zuiden van Spanje in de provincie Granada. Gevestigd in een van de oudste huizen van het dorp vind je hier een kunstgalerie, een atelier en een koffiebar. Je kunt bij Thysa en Wijnand terecht voor kunst-, en kookworkshops en private dining, altijd vergezeld door bijzondere wijnen.

Over Granada Wijnen

Granada Wijnen importeert en verkoopt sinds 2012 verrassende en authentieke (bio)wijnen uit de zuidelijke helft van Spanje en is inmiddels specialist van wijnen uit Andalusië. Ze hebben o.a. een breed assortiment bijzondere ‘cool climate’ wijnen uit de bergen rondom Granada. De kwaliteitswijnen van Granada Wijnen zijn verkrijgbaar bij een aantal wijnspeciaalzaken, de betere restaurants en via de webshop.