stadscentrum-cartagenaSpanje is voor mij het land van Cultuur met een grote C. En de échte grote C is Cartagena: meer dan 2000 jaar oud, een havenstad vol leven, cultuur, art-decorgebouwen en historische monumenten. Een fijne stad voor een dagtrip vanaf mijn huis aan de Costa Cálida. Een leuke manier om de stad te bezoeken is het enkelspoortreintje vanaf Los Nietos aan de Mar Menor. Kom je met de auto, dan kun je parkeren in de gigantische parking aan de jachthaven. Gewoon de vestingmuren volgen tot de haven en je bent er. En dan kun je op pad. Met deze tien tips heb je gegarandeerd een topdag.

10 tips voor een dagtrip Cartagena

 

➦ Start met de toeristenbus. Je hebt dan gelijk al een goed beeld van hoe de stad is ontstaan en geëvolueerd.

➦ Daarna kun je met de waterbus de haven en cruiseschepen ontdekken. Als je geluk hebt vang je een glimp op van het futuristische zeilschip van designer Philippe Starck dat regelmatig de haven van Cartagena aandoet.

➦ Je kunt uitstappen bij Fuerte de Navidad, een militair fort uit de 18e eeuw dat nog werd gebruikt in de jaren veertig. Langs de petroleumhaven kun je terugkeren in Cartagena.

➦ Even buiten Cartagena vind je de Cala Cortina. Deze baai pal op het zuiden is in de winter dé plaats om te gaan lunchen in Restaurante Mares Bravas. Reserveer wel van tevoren want het is er altijd vol met Spanjaarden. Ook geschikt met kleine kinderen want er is een speeltuin op het strand.

Advertentie

➦ Daarna kun je het stadshart ontdekken: neem de lift naar de Monte de la Concepción met een mooi uitzicht op Cartagena, bezoek het Casa de la Fortuna, het huis van een rijke Romeinse familie uit de 1e eeuw v.Chr. en slenter door het centrum met zijn mooie art-decorhuizen

➦ Een andere Romeinse must do is het amfitheater. In juli wordt hier het muziekfestival La Mar de Músicas gehouden. Een bijzondere belevenis.

➦ Beetje trek? Ga dan naar La Catedral, een tapasbar en restaurant dat tegen de Romeinse site is aangebouwd. Met glazen vloeren zodat je de ruïnes onder je stoel kunt zien.

➦ Wandel daarna langs de opgravingen van Romeinse thermen. De restauratie is nog in volle gang, een deel is al te bezichtigen. Muurschilderingen, marmeren vloer, stille getuigen van een ver verleden.

➦ Ook leuk met de kids, het interactieve Museo Nacional de Arqueología Subacuática. In de bar heb je uitzicht op de haven.

➦ Het hoogtepunt van het jaar valt in de tweede helft van september als de Tweede Punische Oorlog wordt herdacht met een levendige strijd tussen de ‘Carthaagse en de Romeinse bezetters’. Een explosie van kleur en kostuums.

 

Cartagena is dus altijd mooi, in elk seizoen. Pura y sin maquillaje (puur en zonder make-up)

foto-marleen-de-vijt

Dit artikel is eerder verschenen in ESPANJE! (nummer 1, jaargang 2019) en de informatie kan achterhaald zijn. Auteur: Marleen de Vijt.

Advertentie

Marleen de Vijt is eigenaar van makelaarskantoor Azull en kent Spanje en de Spaanse vastgoedmarkt op haar duimpje.

 

Lees meer over Marleen: Column: ‘In een foute omgeving word je nooit gelukkig’