Vrouw met mondkapje

Hoewel momenteel wordt afgeraden om te reizen, zijn er natuurlijk altijd mensen die van Nederland naar Spanje moeten reizen of andersom. De regelgeving wordt voortdurend aangepast. Wat heb je op dit moment nodig?

Update 3 februari 2021

Lees ook: Veel nieuwe coronawoorden in Spaans woordenboek

Van Nederland naar Spanje reizen

Wie van Nederland naar Spanje reist, moet een negatieve testuitslag van een PCR-test die niet ouder is dan 72 uur op zak hebben. Je hebt hiervoor een certificaat in het Engels of Spaans nodig. Dit geldt voor reizen met het vliegtuig en met de boot. Wie met de auto komt, heeft sinds 31 januari 2021 ook een negatieve testuitslag nodig. Niet omdat de Spaanse overheid dit eist, maar wel omdat Frankrijk de regels heeft aangescherpt.

Mis je Spanje? Lees dan ESPANJE! Magazine. Vier x per jaar 100 pagina’s Spanje-inspiratie. Je regelt het hier

Advertentie

Van Spanje naar Nederland reizen

Nederland eist van passagiers die met het vliegtuig reizen niet alleen een negatieve testuitslag van een PCR-test die niet ouder is dan 72 uur (op het moment van de vlucht), maar ook een negatieve testuitslag van een antigeentest die niet ouder mag zijn dan 4 uur. Daarnaast hebben automobilisten ook een negatieve testuitslag van een PCR-test nodig, niet omdat Nederland dit eist, maar omdat Frankrijk dit sinds 31 januari 2021 ook eist van automobilisten die op doorreis zijn.

Balearen

Na een verblijf op de Balearen (onder andere Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera) heb je sinds 8 mei 2021 geen testverplichting meer. Ook hoef je niet in quarantaine. Deze maatregelen gelden nog wel voor de rest van Spanje. Er gelden wel nog steeds inreisbeperkingen voor reizen van Nederland naar de Balearen.