Het coronavirus houdt Spanje en in het bijzonder Madrid nog altijd in zijn greep. In Madrid hangen de vlaggen halfstok en vanaf vandaag wordt iedere dag om klokslag 12.00 uur een minuut stilte gehouden om de dodelijke slachtoffers te herdenken.

Het dodental in het land is inmiddels opgelopen tot 7.340 en Madrid is de zwaarst getroffen regio. Daarom is in de stad en de regio vanaf vandaag een officiële rouwperiode afgekondigd. De Spaanse vlakken op overheidsgebouwen hangen nog maar halfstok en om 12.00 uur wordt een minuut stilte gehouden.

Applaus

Naast de minuut stilte blijven de Spanjaarden ook iedere dag om 20.00 uur vanuit het raam en vanaf het balkon applaudisseren voor de zorgverleners in het land die keihard werken en niet zonder risico om de geïnfecteerde patiënten te helpen.

Afgelopen weekend kondigde de Spaanse regering nóg striktere maatregelen aan: werknemers met niet-essentiële beroepen mogen vanaf vandaag niet meer de straat op om naar hun werk te gaan. Alleen professionals en werknemers met essentiële beroepen kunnen dus nog voor hun werk de deur uit.