Wil jij genieten van een Michelin-ster-ervaring, maar wil je niet je al je spaargeld uitgeven? Goed nieuws! In Spanje vind je verschillende Michelin-sterrenrestaurants waar je voor minder dan 50 euro kunt dineren. Wij hebben de top 10 voor je op een rijtje gezet van restaurants tot €70! De menu’s zijn gewoonlijk zonder drankjes, dus als je er lekkere Spaanse wijn bij wilt, ben je iets meer kwijt.
1. Silabario – Vigo
In Galicië eet je bij Silabario het beroemde ‘Berbés’ menu voor slechts 38 euro, een van de goedkoopste Michelin-sterrenmenu’s in Europa. Geniet van seizoensgebonden gerechten, zoals wilde paddenstoelsoep en gegrilde kabeljauw, voor een buitengewone prijs. Menú Berbés bestaat uit een aperitief van de dag + voorgerecht + hoofdgerecht + dessert + brood. Drankjes niet inbegrepen. Beschikbaar op werkdagen van dinsdag tot donderdag voor lunch en diner, op vrijdag alleen voor lunch. Niet beschikbaar op feestdagen en de avond voor feestdagen.
2. Les Moles – Ulldecona
Bij Les Moles in de provincie Tarragona kun je het ‘Tradición’ menu proeven voor 47,90 euro (of 54,90 euro voor het diner). Dit menu bestaat uit drie aperitieven, een koud voorgerecht, vis, vlees en huisgemaakt brood, allemaal met de smaak van de regio. Les Moles is dé ideale stop tussen Barcelona en Valencia. Beschikbaar van dinsdag tot vrijdag tijdens de lunch, en op vrijdag en zaterdagavond.
3. Nova – Ourense
Opnieuw een topadresje in de regio Galicië. In Nova geniet je van het ‘Raíces’ menu voor60 euro, met gerechten die de lokale keuken tot leven brengen. Bereid je dus voor op veel eerlijke producten van het land en uit de oceaan. Menú Raíces bestaat uit drie aperitiefhapjes + twee voorgerechten + vis + vlees + pre-dessert + dessert + petit fours + brood voor 55 euro. Drankjes niet inbegrepen. Beschikbaar tijdens de lunch, het diner en in het weekend.
4. Trigo – Valladolid
Chef Víctor Martín en zijn vrouw Noemí Martínez, die samen restaurant Trigo runnen bieden voor 48 euro het menu Como en casa, letterlijk ‘zoals thuis’. Ze gebruiken altijd seizoensgebonden ingrediënten, met een eigentijdse kijk, maar met respect voor de traditie. De fantastische wijnkelder van het restaurant nodigt uit om er ook een wijnarrangement bij te nemen. Menú Como en casa: drie aperitiefhapjes + twee voorgerechten + vis of vlees + dessert of kaas + brood voor 48 euro. Drankjes niet inbegrepen, behalve water. Beschikbaar tijdens de lunch van woensdag tot vrijdag.
Meer tips voor een bezoek aan Valladolid vind je in editie 4 2024 van ESPANJE! Bestel ESPANJE! HIER.5. Garena – Dima
Dit restaurant in een traditionele Baskische boerderij tussen de natuurparken Gorbea en Urkiola, biedt het Taberna Menu aan voor 48 euro. Chef-kok Julen Baz werkt met seizoensgebonden ingrediënten. De basis van de keuken van Garena is dezelfde als die van zijn voorouders. Het marktdagemenu bestaat uit een aperitief + voorgerecht + marktgerecht + vis + vlees + dessert voor 48 euro. Drankjes niet inbegrepen. Beschikbaar voor lunch op maandag, donderdag, vrijdag en voor diner op zaterdag.
6. La Tasquería – Madrid
Ook in het hart Spanje kun je voor minder dan 60 euro eten met een ster. In La Tasquería krijg je met het ‘Menú M’ voor 59 euro drie aperitieven, vier gerechten en een verrassend dessert. Het is niet voor iedereen weggelegd want chef Javi Estévez speelt graag met casquería (orgaanvlees). Menu M bestaat uit drie aperitieven + vier gerechten + dessert + petit fours + brood en olie voor 55 euro. Drankjes niet inbegrepen. Beschikbaar voor lunch en diner op alle openingsdagen (maandag tot en met zaterdag voor lunch en van maandag tot en met vrijdag voor diner).
7. Malak – Jaén
Malak biedt een gastronomisch avontuur met het ‘Aldeas Perdidas’ menu voor 67 euro. De onlangs bekroonde jonge chef Chef Javier Jurado brengt lokale ingrediënten op innovatieve wijze samen. Een culinaire reis door het hart van de Sierra de Segura, waar de “verloren dorpjes” zich bevinden, omringd door bergen en een prachtige natuurlijke omgeving. De naam van het project, Malak (Engelen in het Arabisch), is een eerbetoon aan het restaurant Los Ángeles van de grootouders van Jurado, waar hij als kind zijn passie voor koken ontdekte. Het Menú de las Aldeas Perdidas bestaat uit acht gangen + dessert + petit fours + brood voor 67 euro. Drankjes niet inbegrepen. Beschikbaar voor lunch en diner op alle openingsdagen (woensdag tot en met zaterdag lunch en diner, zondag alleen lunch).
8. Radis – Jaén
9. Terra – Fisterra
Ook nieuw aan het Michelinsterrenfirmament is Terra, waar chef Brais Pichel een menu aanbiedt voor 70 euro. Het menu kent geen vaste gerechten, omdat Brais uitsluitend werkt met lokale producenten, biologische moestuinen en vis en zeevruchten rechtstreeks van de visafslag van Fisterra of nabijgelegen havens. Zijn keuken is modern, met gebruik van fermentaties, verse kruiden en zelfgemaakte azijnen, die zorgen voor een unieke persoonlijkheid in de gerechten, altijd met respect voor de ingrediënten. Het menu bestaat uit 12/14 kleine gerechten + brood voor 70 euro. Dranken niet inbegrepen. Beschikbaar voor lunch en diner op openingsdagen (lunch van woensdag tot en met zondag, diner op vrijdag en zaterdag).
10 Adrián Quetglas, Palma de Mallorca
De Argentijnse chef Adrián Quetglas, naar wie dit restaurant is vernoemd, biedt sinds de opening in 2015 een Menú Degustación aan voor 55 euro. Het menu verandert regelmatig en heeft een sterk mediterraan karakter, verrijkt met invloeden uit Londen, Parijs en Moskou waar chef Quetglas woonde. Menú Degustación: vier gerechten + dessert voor 55 euro. Dranken niet inbegrepen. Beschikbaar van dinsdag tot vrijdag tijdens de lunch.
Meer Michelin-sterren in Spanje
Spanje heeft een indrukwekkend aantal Michelin-sterrenrestaurants, wat het een waar paradijs maakt voor fijnproevers: Er zijn in 2025 229 restaurants in Spanje die één Michelin-ster hebben gekregen. Deze restaurants bieden uitstekende culinaire ervaringen met een focus op kwaliteit en creativiteit. Maar liefst 42 restaurants in Spanje hebben twee Michelin-sterren, wat betekent dat ze nog meer verfijning en vakmanschap bieden. Spanje heeft 12 restaurants met drie Michelin-sterren, het hoogste niveau van gastronomie. Klik hier voor een overzicht van alle restaurants in Spanje met een Michelinster.
Bron: Michelingids. Prijzen zijn van januari 2025