De nieuwe ESPANJE! ligt vanaf 10 januari in de winkel en bij abonnees op de mat. Een verse lading inspirerende reistips, Spaanse recepten, columns en nog veel meer! In dit nummer vind je heerlijke verhalen over een gastronomische reis door de regio Valencia, een campertrip door het groene Noord-Spanje, dagtripjes vanuit Madrid, Game of thrones in Extremadura, wijnen in de Ribera del Duero en ga zo maar door. 

Valencia voor foodies

Valencia is hard op weg om een gastronomische topbestemming te worden. In de afgelopen 10 jaar wisten de Valencianen het aantal Michelinsterren ruim te verdubbelen tot 27 in totaal. Op uitnodiging van Ricard Camarena, die eind vorig jaar werd uitgeroepen tot de beste kok van Spanje, gingen we op culinaire ontdekking in de stad Valencia en de bergen en de rijstvelden in de omgeving. We aten in vijf dagen 5 sterren!, maakten een culitour door de stad en leerden paella maken in de huerto. Filmmaker en reisgids Richard van Kruchten maakte hier een handig en leerzaam filmpje van. [link naar artikel met filmpje] Met alle tips in het nieuwste nummer van ESPANJE! haal je het lekkerste uit jouw citytrip naar Valencia! Een overzicht van alle sterrenrestaurants in Spanje vind je in de link in dit artikel.

Wij verbleven in de heerlijke B&B Valencia Mindfulness Retreat. Kijk in de nieuwste ESPANJE! hoe je 2 x kans maakt op een verblijf van zes nachten op deze unieke plek in het hartje van de stad Valencia.

Volop tips en inspiratie

In ESPANJE! 1 2020 ook het derde deel in de serie treinreizen door Spanje in het spoor van Louis Couperus. Volkskrantcorrespondent Maartje Bakker en journalist Twan van Lieshout ontvingen een nominatie voor de Aad Struijs Persprijs voor reisverhalen voor hun eerste deel uit de serie over Ávila. In deel twee reizen ze van Barcelona naar Valencia. Heb je dat gemist, dan kun je dat nummer nu nog halen in de winkel of hier bestellen. In nummer 1 2020 zijn Toledo en El Escorial aan de beurt. En dan Extremadura. Die uithoek van Spanje waar de meeste veroveraars vandaan komen. Met prachtige UNESCO-steden vol historie waar de makers van Game of Thrones graag filmen. De boeiende verhalen over Maya- en Incaprinsessen die tot de beau monde van Spanje gingen behoren zijn onbekend hoewel je ze vaak letterlijk van de straatstenen kunt schrapen. En dan Noord-Spanje. Luna Zegers maakte een geweldige tocht door Baskenland, Galicië, Cantabrië en Asturië. Een maand lang met de camper langs prachtige steden en schitterende baaien. Ze geeft leuke tips voor onderweg.  En op die reis kom je langs de Ribera del Duero, waar in ondergrondse kelders de heerlijkste wijnen liggen te rijpen. Annebeth Vis ging er heen en neemt je mee langs de beste bodega’s. In nummer 1 2020 ook veel tips voor leuke accommodatie in Spanje, een uitgebreide agenda, de nieuwste boeken en cd’s de leukste winterfeesten en veel en veel meer.

 

Abonneer je nu

Advertentie

Genoeg redenen dus om naar de brievenbus of de winkel te rennen. Een abonnement is voordelig en handig! Je krijgt de ESPANJE! zo vanzelf op de mat en bespaart ruim €7 in het eerste jaar en daarna ruim €4 per jaar! Maar je kunt ook een abonnement cadeau geven. Je doet je Spanjeminnende vader, moeder, broer zus, vriend of vriendin er geheid een groot plezier mee. En het kost je nog geen twee tientjes. Liever een los nummer bestellen? Dat kan ook door hier te klikken. Ook oude nummers kun je hier bestellen.

banner abonnement espanje