Spanjaarden kijken heel anders tegen voedsel uit pot of blik aan dan wij. Er zijn allerlei soorten groenten en zeevruchten in pot of blik van fantastische kwaliteit. Neem nou de pimiento del piquillo.

Lees ook: Spaans Recept: Tumbet

Deze puntige paprika is vers alleen maar in de buurt van Lodosa in Navarra te krijgen. Maar ook daar worden ze niet rauw gegeten, want ze zijn bitter van smaak. Ze worden pas lekker als ze geroosterd worden.

September oogstmaand

In oogstmaand september lijkt het wel of heel Lodosa paprika’s aan het roosteren is in speciale ijzeren vaten boven het vuur. De geroosterde paprika’s moeten vervolgens ontveld worden. Dit gaat met grote voorzichtigheid, want ze moeten héél de potten en blikken in.

De piquillopaprika is namelijk perfect om te vullen en daarin schuilt dan ook zijn commerciële waarde. Als de paprika scheurt tijdens het ontvellen, brengt hij zo de helft minder op! Wel goed om te weten trouwens, want gescheurde piquillos worden verkocht als tiras en zijn net zo lekker, maar dus veel goedkoper. Perfect voor in de salade!

Lees ook: De lekkerste Spaanse rijstrecepten