In Spanje blijven de mensen thuis, maar ook in Nederland is het sociale leven drastisch teruggedraaid. Om de dagen door te komen komt de Spaanse publieke omroep RTVE met een lijst met Spaanse films die je gratis kunt bekijken. 

In de lijst staan films van verschillende genres en uit verschillende jaren. De films zijn wel Spaans (vanzelfsprekend) en zonder enige ondertiteling, dus enige kennis van de Spaanse taal heb je wel nodig. Enkele aanraders uit de lijst zijn de films El olivo en Campeones.

Op de zender kom je trouwens nog veel meer films tegen, maar de top 40 is al een goede selectie van het aanbod.

Lees ook:  Tournee Luna Zegers Entre dos Mundos

Alle films al gezien? Hier nog een paar andere ideeën om de tijd te doden!

  • Leer je Spaans of zou je Spaans willen leren? Misschien is dit hét moment om sprongen te maken. Schaf een online cursus aan of een zelfstudiepakket en ga aan de slag! Zelf thuis Spaans leren.
  • Lang leve Netflix! Op deel 4 van Casa de Papel moeten we nog even wachten, maar recentelijk werd Toy Boy gelanceerd en die serie blijkt een megasucces. Nog meer Spaanstalige Netflixseries en films die de moeite waard zijn.
  • Lezen! Door de quarantaine heb je eindelijk tijd voor die ene roman. Zoek je nog een titel? Wij helpen je op weg.
  • Verschillende musea bieden online activiteiten aan. Het Prado in Madrid is gesloten, maar nog wel online te bezoeken bijvoorbeeld.
  • Spit onze website door voor inspiratie voor je volgende vakantie naar Spanje! Want er komt weer een tijd dat het coronavirus achter ons ligt en we gewoon kunnen genieten van het land zelf! Ook hebben we speciale abonnementen ontwikkeld met als extraatje 3 oude nummers en speciale leespakketten over verschillende Spaanse regio’s, zodat je je vakantie, die ongetwijfeld dit jaar nog komt, goed voor kunt bereiden en alvast lekker kunt wegdromen. Een overzicht van oude nummers waarvan je drie naar keuze cadeau krijgt bij een abonnement vind je hier.
Lees ook:  Spaanse vrouwendag in Amsterdam