Lekker eten is in Spanje niet zo moeilijk. Ondanks de pandemie in 2020, werden deze week toch de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. Er kwamen geen nieuwe driesterrenrestaurants bij, maar de elf restaurants in die categorie wisten hun sterren wel te behouden. Deze culinaire driesterrentempels hebben we even voor je op een rijtje gezet. De Spaanse krant El País maakte een mooi overzicht van álle sterrenrestaurants (scroll door naar beneden). Onze tip: ga lunchen. Veel restaurants hebben een speciaal goedkoper lunchmenu. Heerlijk als het een dagje slecht weer is of juist zo warm dat je wel een goede siesta kunt gebruiken. 

Catalonië

ABaC

Ontdek de unieke culinaire visie van de gedurfde chef  Jordi Cruz die technische vaardigheden, creativiteit en gastronomische perfectie heeft verhoogd tot nog hogere niveaus. Zijn gerechten vertellen verhalen die complex maar tegelijkertijd intelligent en begrijpelijk zijn en die bereid zijn met producten uit het seizoen.

Adres: Av. Del Tibidabo 1, Barcelona
Website

Lasarte

Dit eigentijdse restaurant verandert voortdurend en heeft de persoonlijke stempel van Martín Berasategui en zijn team. De originele en fantasierijke keuken draagt het innovatieve kenmerk van de chef-kok, wiens creativiteit tot uiting komt in de à-la-carteopties en de menu’s.

Adres: C/Mallorca 259, Barcelona
Website

El Celler de Can Roca

Het gerenommeerde restaurant wordt gerund door de broers Joan en Jordi Roca en beschikt over een moderne, glazen eetkamer met een driehoekige voorkant, gebouwd rond een binnentuin en een unieke wijnkelder. Creatieve, interessante en tot nadenken stemmende keuken van een zeer hoog niveau.

Adres: Can Sunyer 48, Girona
Website

Baskenland

Arzak

Dit beroemde restaurant is gevestigd in een groot huis van meer dan een eeuw oud, waarin de bar en twee moderne eetzalen een aangename verrassing zijn. Gasten kunnen genieten van uitstekende, innovatieve gerechten van het beroemde vader- en dochterteam Juan Mari en Elena. Er is ook een experimentele werkplaats en een enorm indrukwekkende wijnkelder.

Adres: Av. Alcalde Jose elosegi 273 (alto de miracruz), San Sebastian
Website

Akelarre

Akelarre is een Baskisch restaurant geopend in 1974 en staat vooral bekend om zijn lokale zeevruchten. De wijnkaart van Akelarre heeft meer dan 600 keuzes van wijnen uit Spanje en de hele wereld. Het restaurant ligt op de Igueldo-berg en heeft een prachtig uitzicht over zee.

Adres: Paseo del Padre Orcolaga 56, San Sebastian
Website

Azurmendi

Dit restaurant ligt in het hart van het platteland in een opvallend gebouw met een glazen gevel, met een indrukwekkende indeling en een prachtig uitzicht. Chef Enoko Atxa Azurmendi zet zich volledig in voor het concept van duurzaamheid en bereidt innovatieve, gepersonaliseerde gerechten voor die kwaliteit en onbetwistbare technische bekwaamheid combineren. De wijnkelder en een moestuin maken het plaatje compleet.

Adres: Legina auzoa, 48195 Larrabetzu
Website

Martin Berasategui

Dit restaurant is gevestigd in een moderne villa, ontworpen in de stijl van de regio. Het heeft een elegante entree en een prachtig ingerichte, glazen eetkamer met twee open haarden en een ontspannend uitzicht. Culinaire expertise, talent en creativiteit zijn evident in de delicate gerechten op het menu.

Loidi 4, Lasarte-Oria
Website

Madrid

DiverXO

Dit restaurant is een baanbrekend culinair wonderland en een reis naar de hoogstpersoonlijke wereld van deze chef-kok. Geniet van de wereldkeuken die uw smaakpapillen zal uitdagen, intensere sensaties en het bereiken van het toppunt in een presentatie die het beste canvas waardig is.

Adres: Padre Damian 23, Madrid
Website

Aponiente

Dompel jezelf onder in de fantasiewereld van Ángel León, een gastronomische visionair. Hij heeft zijn kookkunst op onbekend terrein gebracht dankzij zijn enorme technisch vermogen, grenzeloze creativiteit en bovenal een constante liefdesrelatie met de zee.

Adres: C/ Francisco Cossi Ochoa s/n, El Puerto de Sta María, Cádiz
Website

Valencia

Quique Dacosta

Een heerlijke mediterrane villa met een prachtig design. Het beschikt over aangename eetzalen met veel licht en designelementen en een keukentafel in de keuken. Dit is de plek van het culinaire genie Quique Dacosta, die zijn stempel drukt op elk aspect van wat een unieke gastronomische ervaring is.

Adres: C/ Rascassa 1 Urb. El Poblet, Dénia
Website

Cantabrië

Cenador de Amós

Jesús Sánchez is de laatste Spaanse chef in het lijstje met drie sterren. De derde ster ontving hij in 2019. Zijn Cenador de Amós serveert gerechten met mediterrane, Europese en Spaanse invloeden, geïnspireerd op het landschap in de Noord-Spaanse regio Cantabrië. Het restaurant is gevestigd in een 18-eeuws paleisgebouw in Villaverde de Pontones. 

Adres:  Calle del Sol, 39793 Villaverde de Pontones, Cantabrië
Website

Zelf ambities om chefkok te worden? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina en laat je inspireren door de lekkerste gerechten uit de Spaanse keuken.

Lees ook:  Meenemen uit de Spaanse supermarkt