avila-stadsmuur-spanje

ESPANJE!-correspondenten Maartje Bakker & Twan van Lieshout in Madrid zijn genomineerd voor de Aad Struijs Persprijs 2020 met het artikel De stilte van Ávila dat verscheen in Espanje! nummer 3 2019. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op deze nominatie! Tijdens de Vakantiebeurs Vakdag op 15 januari wordt in het Experience Theater bekend welke Nederlandstalige reispublicisten met hun publicatie in de prijzen vallen.

Bestel nu kaarten voor de Vakantiebeurs 2020

Dit jaar waren er 146 ingezonden producties voor de Aad Struijs Persprijs in de categorieën print, digitaal, foto en video/vlog.

Het genomineerde artikel maakt deel uit van een serie artikelen die Volkskrant-correspondent Maartje Bakker en historicus en reisleider Twan van Lieshout maken voor ESPANJE! Voor nummer 4 2019, dat nu in de winkel ligt (link naar losse nummers) volgden ze Couperus’ treinreis van Barcelona naar Valencia. In januari verschijnt het derde en laatste deel van de serie waarin de stad Toledo en het Escorial centraal staan.

Benieuwd naar de inzending? Je kunt deze hier lezen.

Klik hier voor een overzicht van alle genomineerd.

De Aad Struijs Persprijs (kortweg ASP genoemd) is een unieke jaarlijkse vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek en -communicatie. De prijs is in 2006 ingesteld op initiatief van TourPRess Holland, vereniging van reisjournalisten en -voorlichters en is vernoemd naar de toeristisch journalist en -publicist Aad Struijs. Na het opheffen van TourPRess ging de ASP in 2013 verder als onafhankelijke zelfstandige stichting.

Lees ook:  Pre-order najaarseditie ESPANJE! met korting