Oh Netflix, wat maak je ons weer blij! Het Spaans en Spaanstalig aanbod op de streamingdienst wás al zo groot, en het wordt alleen maar beter. Nog vóór de zomer begint kunnen we genieten van niet één, maar twee nieuwe Spaanse toevoegingen.

Op 24 mei zitten we klaar voor Alta Mar, een thrillerserie van acht afleveringen, van de makers van de Spaanse successerie Gran Hotel. Het verhaal in het kort: op een groot schip in de jaren ’40, varend tussen Spanje en Rio de Janeiro, worden meerdere moorden gepleegd. De passagiers reizen naar Zuid-Amerika op zoek naar een betere toekomst, maar de vraag is of dat gaat lukken. Alles lijkt te draaien om de zussen Eva en Carolina.

Bekijk hier alvast de trailer:

Verder kijken we uit naar 7 juni, de dag dat Elisa y Marcela op Netflix verschijnt, een film van Isabel Coixet. Het prachtige verhaal – gefilmd in zwart-wit – speelt zich af in 1901 en gaat over het eerste huwelijk tussen twee vrouwen dat in Spanje gesloten werd. Dat was mogelijk doordat één van hen zich voordeed als man. Elisa y Marcela is dit voorjaar overigens ook in de Spaanse bioscopen te zien én draait op het Amsterdam Spanish Film Festival (28 mei – 2 juni).

Nog meer Spaanse Netflix-inspiratie? Dit vinden wij de leukste Spaanse en Spaanstalige films en series (en mogelijk worden daar dus binnenkort de twee bovenstaande aan toegevoegd).