De nieuwe ESPANJE! is weer uit. Hij zit weer boordevol reisinspiratie, een geweldige winactie, leuke tips voor Spaanse avonden in Nederland en je kunt weer kaartjes bestellen voor de grote ESPANJE! wijnproeverij.

Als de avonden korter worden kun je je lekker gaan voorbereiden op een trip naar Spanje. Wij doen een paar suggesties:

  • Zon en actie op Tenerife, tien geweldige tips
  • Stranden en steden aan de Costa Blanca, Costa Cálida en Costa de Almería
  • De beste duikspots van Spanje, ook leuk voor in de winter
  • Stedentrips: Madrid, Barcelona en Valencia
  • Rondreis langs prachtige onbekende dorpjes in Andalusië
ESPANJE! wijnproeverij
Als je niet naar Spanje kunt of Spanje alweer mist, kom dan op 26 november naar de 8e ESPANJE! wijnproeverij in de Orangerie Elswout bij Haarlem. Dan kun je toch een beetje de Spaanse sfeer opsnuiven. Je kunt er wijnen proeven van Martinez & Verhoog, Krimpenfort Wijnen, Wijn vd Natuur, Grapedistrict Haarlem en Heemstede, Lekker Sapje en Topwines4U. Kaarten à €10 zijn verkrijgbaar via onze website. De proeverij is gratis voor abonnees van ESPANJE!. Reserveren kan via proefespanje@gmail.com. Vermeld daarbij het adres waarop je ESPANJE! ontvangt.

Win een week in Andalusië!
Zin in een heerlijke vakantie met zijn tweetjes in Andalusië? Midden in een pittoreske bergachtige omgeving liggen de rustieke vakantiehuisjes van Molino Río Alájar – klaar om jou te ontvangen! In Casa Buho kun je bijkomen met een boek op het terras. Zwembad en tennisbaan liggen op nog geen vijftig meter afstand. Verken ook de prachtige omgeving van de Sierra de Aracena: kurkeiken, kastanjebomen en knorrende zwarte varkentjes. Wij mogen twee keer een verblijf in deze huisjes weggeven. Hoe je kunt winnen lees je in het nieuwe nummer van ESPANJE!

Olijfolie bij een abonnement, leuke cadeautip!
Als je een abonnement voor twee jaar neemt op ESPANJE! (8 nummers voor €43) krijg je een prachtige geschenkdoos met twee flessen olijfolie van 500 ml (t.w.v. €27,95) van Valderrama cadeau. Je kunt er bijzondere recepten voor de feestdagen bij zoeken op de website van Valderrama. Er staan filmpjes en recepten op van meer dan 75 Nederlandse Michelinkoks en andere meesterkoks. Sinds kort zijn er ook oriëntaalse varianten als Red Curry en Ginger & Vanille. Maar wij houden het bij de traditionele Spaanse smaken, arbequina en hojiblanca. De eerste is heerlijk in salades, bij fruit en op pan con tomate. De hojiblanca is perfect om verfijnde gerechten in te roerbakken. Gratis dus, bij een (cadeau)abonnement!

Veel leesplezier en misschien tot ziens op 26 november!

Marjan Terpstra, hoofdredacteur