feestdagen in Spanje 2019Een klein feestje op de redactie van ESPANJE! vandaag. Want niet minder dan drie van onze vaste schrijvers zijn dit jaar genomineerd voor de Proef Spanje Persprijs. Karin Anema, Maartje Bakker en Twan van Lieshout maken kans deze prachtige prijs op 29 november mee naar huis te nemen. Hoera!

Karin Anema maakt twee keer kans op de mooie prijs: vanwege haar verhaal ‘Romería van Cartagena’, gepubliceerd in ESPANJE (editie 2-2018), en ‘Mountainbiken in een filmdecor’, gepubliceerd in Fiets. Ook Spanje-correspondent Maartje Bakker is twee keer genomineerd: eenmaal voor haar artikel ‘Omweg naar Santiago’, geschreven samen met Twan van Lieshout en gepubliceerd in ESPANJE! (editie 2-2018) en eenmaal voor ‘Ik? In de sneeuw’, gepubliceerd in Volkskrant Magazine.  Andere genomineerden zijn Tom Aussems, Hans Bouman, Esther te Lindert en Nell Westerlaken. De uitreiking is op 29 november in Den Haag. De winnaar ontvangt een award en een reis naar een Spaanse bestemming voor 2 personen.

Blogprijs

Op 29 november wordt er ook een award uitgereikt aan de beste Spanje-blog van 2018. Eén van de bloggers die kans maakt, is Petra Mathey Schouten, met ‘Het bal van de vuurduivels’, gepubliceerd op haar blog Bon Dia Tarragona. En stiekem zijn we daar óók een beetje trots op, want eerder schreef Petra ook al een paar leuke stukjes voor onze blogserie, zoals deze, over een herfstwandeling in sprookjesbos La Senià.