De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil eind volgend jaar meerdere keren per week een nachttrein naar Barcelona laten rijden. Vanaf 10 december 2023, maar mogelijk eerder, zal de nachttrein drie keer per week van  Amsterdam naar Barcelona rijden, zo valt op te maken uit een aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De trein zal naar verwachting even voor 18 uur ’s avonds vertrekken uit Amsterdam en zal in Nederland ook stoppen in Den Haag (18.40 uur), Rotterdam (19.00 uur) en Roosendaal (19.40 uur). In België kun je instappen in  Antwerpen (20.10 uur) en Brussel (20.55 uur). Volgens verwachting arriveert de nachttrein iets voor 10 uur de volgende ochtend in Figueras, om 10.20 uur in Girona en om 11.20 uur  in Barcelona Sants. De terugreis begint om 18.40 uur en eindigt om 12.10 uur in Amsterdam. De hele voorlopige dienstregeling van de nachttrein van Amsterdam naar Barcelona vind je hier. 

trein spanje

Verder reizen met de AVE

Als je eenmaal in Barcelona bent,  kun je met de hogesnelheidstrein makkelijk en snel het hele land doorreizen.Tips voor treinreizen in Spanje vind je in dit artikel. Barcelona is één van de populairste vliegverbindingen vanaf Schiphol. Gemiddeld gaan er tussen de 10 en 15 vluchten per dag op de route, van KLM, Transavia en Vueling. European Sleeper is in 2021 opgericht en heeft als doel om Europa per nachttrein te verbinden. De eerste route op de planning is de reis van Brussel naar Praag via Amsterdam en Berlijn. Het is nog niet bekend wanneer de eerste trein van European Sleeper gaat rijden. Maar de voorbereidingen zouden al in volle gang zijn. European Sleeper zet samen met reisorganisatie Sunweb ook vol in op nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen. Deze winter moet de eerste trein naar de Franse Alpen vertrekken. Daarna moet het zuiden van Frankrijk volgen.

 

Tip: voor €89 met de bus naar Barcelona

Wist je trouwens dat je ook heel makkelijk met de bus naar Barcelona kunt, maar ook naar meer dan 30 andere bestemmingen in Spanje? De snelste reis naar Barcelona duurt een kleine 20 uur. Je stapt ’s middags op in Amsterdam Sloterdijk en wordt de volgende ochtend wakker in Barcelona. En je las het hierboven goed. Dat kost als je mazzel hebt slechts €89 voor een enkele reis. Er is ook beperkt plek om je fiets mee te nemen, dus als je vroeg boekt kan dat voor slechts €9 extra en dan hoeft deze niet uit elkaar te worden gehaald. Er zijn ook opstappunten in Utrecht, Nijmegen, Den Haag, Rotterdam, Breda, Maastricht, Brussel en Antwerpen en nog wat andere steden in Nederland en België, maar in de meeste gevallen ben je dan langer onderweg dan vanaf Amsterdam. Je kunt hier de dienstregeling zien en meteen boeken. In de bussen zijn als het goed is stopcontacten, er is snel WiFi en een toilet en je kunt er tegen lage tarieven snacks en drankjes krijgen. Natuurlijk is het niet allemaal hosanna, op het internet zijn ook wel negatieve recensies te vinden over vieze bussen, vertraging en soms is er toch geen WiFi aan boord. Maar zo lang er nog geen directe slaaptrein is, is dit wellicht een mooi (en goedkoop)  alternatief voor een vliegreis.

Flixbus spanje

De bestemmingen van Flixbus in Spanje

Advertentie

 

 

Zomeraanbieding