AndalusiëIn de zomer kan het kwik in Spanje oplopen tot boven de 40 graden. Niet te doen! Maar ook dan kun je overal verkoeling vinden. In de Pyreneeën bijvoorbeeld, op de stranden van Ibiza, Mallorca, aan de Baskische kust of in het groene Galicië. maar ook in het warme Andalusië zijn genoeg ‘coole’ plekken

Else Beekman, die al jaren in Andalusië woont, geeft in het nieuwste nummer van ESPANJE! de allerfijnste tips voor een actieve zomer in Andalusië. Wat dacht je bijvoorbeeld van raften in Córdoba, kajakken langs de Costa Tropical of wandelen naar de besneeuwde Virgen de las Nieves, op 2580 meter hoogte?  Je leest er alles over in de ESPANJE! die verkrijgbaar is bij de betere kantoorboekhandel, maar ook bij de AKO, Bruna en Primera. Je kunt hem ook bestellen of meteen online lezen.

Stranden en bergen

In de nieuwste ESPANJE! vind je verder tips van Lucien Lecarme, die werkt en woont op Ibiza. Hij vertelt wat je allemaal kunt ondernemen als je met een gezin met oudere kinderen op pad gaat. Van leuke stranden, outdooractiviteiten en hippiemarktjes tot clubs waar ook kinderen welkom zijn. Hou je van wandelen?  Dan zijn de Pyreneeën een topbestemming. Ton Joosten woont er al jaren en schreef vijf boekjes over honderd wandelingen. In dit nummer van ESPANJE! drie wandelingen door oeroude dorpjes en prachtige natuurgebieden. Een geweldige ervaring en goed te doen ook voor mindere ervaren wandelaars!

Zoek je nog meer verkoeling? Dan is dit lijstje met  natuurzwembaden superhandig. Want die zijn echt overal in het land. Je moet ze alleen wel weten te vinden.

Lees alle berichten over:

afkoelen
Andalusië
ESPANJE
heet
Ibiza
natuurzwembaden
Pyreneeën
Spanje
zomer