estrella morenteFlamencodiva Estrella Morente stond aan de wieg van ESPANJE! In 2011 nam ze na haar concert in Carre het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst uit handen van de Spaanse ambassadeur Javier Vallaure. We zijn dan ook blij dat ze binnenkort weer in Nederland is. En wel met een heel spannend programma!

Samen met de Marokkaanse musicus Jalal Chekara en het Amsterdams Anadalusisch Orkest maakt ze een muzikale reis langs het hof van Sevilla, de medina van Tétouan en het chique Tanger. Estrella treedt hiermee in de voetsporen van haar vader die in de jaren tachtig experimenteerde met Arabo-Anduische muziek en optrad met de oom van Jalal.

 

Lees ook: ESPANJE! interviewt flamencozangeres Estrella Morente

Korting voor ESPANJE!-lezers

Estrella Morente, Jalal Chekara en het Amsterdams Andalusische Orkest staan op 22 november in het Meervaart Theater en op 23 november in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Lezers van ESPANJE! kunnen beide concerten met 5 euro korting bijwonen. Kaartjes voor De Meervaart bestel je via deze link met de promotiecode ESPANJE5. Kaartjes voor het DeLaMar Theater zijn verkrijgbaar via deze link.

Lees ook: het ABC van de flamenco