Lavendel Brihuega

Brihuega is een dorp met zo’n drieduizend inwoners in de regio Castilië-La Mancha, dat in de maand juli wordt overspoeld met dagjesmensen. Iedereen met de camera in de aanslag, want Brihuega staat bekend vanwege de lavendelvelden die ’s zomers in bloei staan. En dat levert prachtige plaatjes op.

brihuega lavendel

Brihuega ligt op zo’n 100 kilometer rijden van Madrid, in de provincie Guadalajara. Spanjaarden uit het hele land, maar ook mensen van buiten Spanje, reizen naar het dorp af om het paarse verschijnsel vast te leggen. De gemeente Brihuega speelt er slim op in, en organiseert in de maand juli volop activiteiten, fiets- en wandeltours en de verkoop van lavendelproducten. Tijdens het twee dagen durende Lavendelfestival (in 2019 op 19 en 20 juli) worden er in de paarse velden muziekoptredens gegeven.

Zoals in Nederland de tulpenvelden in het voorjaar steeds populairder worden onder (amateur)fotografen die willen scoren met een mooi plaatje op Instagram, zo gebeurt hetzelfde in de Spaanse lavendelvelden. Zoekend op de hashtag #Brihuega, krijg je op Instagram duizenden resultaten. De gemeente maakt zich zorgen dat de planten te lijden hebben onder de drukte en roept bezoekers daarom op om met respect om te gaan met de lavendel.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lavanda #brihuega #campos #p30pro #huawei #verano #foting #devisita #guadalajara #lavender #lavenderfields #losuris #lavanda #summer

Een bericht gedeeld door Oscar (@negugogor) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hoy nos hemos ido de excursión a Brihuega a ver los famosos e instagrameables campos de lavanda. ¿Para qué vamos a ir a la Provenza si tenemos esta maravilla al lado de casa? 😜 . En stories os hemos contado más sobre nuestra visita. Después hemos comido en Brihuega y para el café nos hemos acercado a Sigüenza y, ¡sorpresa!, era el vigésimo festival medieval de la ciudad y había un ambientazo muy bueno. Los puestos, la gente disfrazada por la calle, un duelo de espadas en el patio de armas del parador. Nos hemos quedado con ganas de más, así que seguro que volveremos a Sigüenza. . . . #arrastrandolamaleta #escapadasenfamilia #brihuega #siguenza #camposdelavanda #travelwithkids #familytravel #familiasviajeras #papisviajeros #planesenfamilia #chiquinina

Een bericht gedeeld door Viajando en familia 👨‍👩‍👧 (@arrastrandolamaleta) op