spaanse series films netflix

Niets zo fijn als  met de gordijnen dicht op de bank kruipen en Spaanse (of Spaanstalige) films en series bingewatchen op Netflix. Wij maakten een selectie van het aanbod op Netflix Nederland in 2018-202o. Hier zie je onze selectie van winter 2021/2022 en de Spaanstalige Netflixreleases van het voorjaar en de zomer van 2021.

 

banner abonnement espanje

Narcos

De Amerikaanse serie Narcos gaat over de drugskartels in Colombia. Dit is echt een serie voor de actieliefhebbers. Centraal staat de beruchte drugsbaron Pablo Escobar, die trouwens ook de naam gaf aan de serie Pablo Escobar, die eveneens op Netflix staat. Van Narcos staan inmiddels 3 seizoenen op Netflix. Eind 2018 kwam ook het eerste seizoen van Narcos Mexico online, seizoen 2 volgde in februari 2020.

La Casa de Papel

La Casa de Papel is misschien wel de meest spannende Spaanse serie allertijden. In De hoofdpersonen van La Casa de Papel plannen de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Ze proberen de Koninklijke Munt van Spanje te infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Hun doel: met 2,4 miljard euro naar buiten lopen. Vanaf 3 april 2020 staat het vierde seizoen online en in september en december 2021 volgt in twee delen het laatste seizoen.

Lees ook: methodes om thuis Spaans te leren

Las Chicas del Cable

Dit is eerste serie die speciaal voor Netflix in Spanje is opgenomen. De serie speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw. In die tijd werden vrouwen nog echt extreem als minderwaardig behandeld. De serie gaat over vier ‘telefoonmeisjes’ (chicas del cable) die elkaar ontmoeten op hun werk en samen strijden voor hun onafhankelijkheid. Daarnaast moeten zij ook nog omgaan met romantiek, vriendschap en hun nieuwe werkplek. Een verhaal over levensdromen en gelijkheid. 

Grand Hotel

Mysteries en liefde… dat is waar Gran Hotel vooral over gaat. In de serie gaat de hoofdrolspeler op zoek naar zijn verdwenen zus. Dit terwijl hij ook nog afgeleid wordt door een nieuwe liefde. Deze verhalen zorgen samen voor een spannende serie. Je kunt meerdere seizoenen vinden op Netflix.

Alta Mar

Alta Mar is een achtdelige thrillerserie, van dezelfde makers als Grand Hotel. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’40 en gaat over twee zussen die per groot schip de reis afleggen tussen Spanje en Rio de Janeiro. Onderweg worden er meerdere mysterieuze moorden gepleegd. Er staan momenteel  meerdere seizoenen online.

Lees ook: de beste Spaanstalige films van het afgelopen decennia

Elite

Drie studenten uit arbeidersgezinnen komen dankzij een studiebeurs terecht op de ‘eliteschool’ Las Encinas. Hun komst veroorzaakt heel wat spanning tussen de scholieren en dat leidt uiteindelijk tot een mysterieus sterfgeval van één van hen. Voor de fans van La Casa de Papel is deze Spaanse serie extra fijn: Miguel Herrán (Río) Jaime Lorente (Denver) en María Pedraza (Alison) spelen in deze serie ook een grote rol. Inmiddels zijn er vier siezoenen.

Roma

Roma werd genomineerd voor niet minder dan 10 Oscars en dat is wat ons betreft helemaal terecht! Het Mexicaanse meesterwerk – volledig in zwart-wit opgenomen – schept een prachtig beeld van het huiselijke en politieke leven van het Mexico in de jaren ’70, door de ogen van een huishoudster van een welgesteld gezin. De film is deels gebaseerd op de jeugd van regisseur Cuarón zelf, die opgroeide in de rijke wijk Roma in Mexico-stad en voor een deel werd opgevoed door zijn huishoudster.

Ocho Apellidos Catalanes

Ook wel bekend als Spanish Affair 2. Deel 1, Ocho Apellidos Vascos, staat helaas niet op Netflix, maar dat maakt deel 2 zeker niet minder leuk! Een vader uit Baskenland wil niet dat zijn dochter met een hipster uit Catalonië gaat trouwen. Hij gaat op zoek naar de ex van zijn dochter en wil dat die haar hart weer wint. Een heerlijke comedy voor de hele familie.

La Catedral del Mar

Gebaseerd op de roman van Ildefonso Falcones. De serie speelt zich af in het Middeleeuwse Barcelona, waar hoofdpersoon Arnau er alles aan doet om rijkdom te vergaren, ondanks de tegenslagen waarmee hij wordt geconfronteerd. Een must see voor liefhebbers van Barcelona en geschiedenis. Volgens meerdere bronnen is het nog maar afwachten of er een seizoen 2 uitkomt van La Cathedral del Mar, aangezien het eerste seizoen veel tijd en geld kostte. Maar wij houden onze vingers gekruist!

La Casa de las Flores

Een Mexicaanse drama- en comedyserie over een rijke Mexicaanse familie met een prestigieuze bloemenzaak. 

Velvet

In het Spanje van de jaren ’50 wordt de erfgenaam van een prestigieus modehuis verliefd op de mooie naaister Ana. Maar zijn familie is geen voorstander van zijn relatie met een meisje van de werkvloer. Met vier seizoenen op Netflix, kom je met Velvet de winter wel door.

Velvet Colección

In deze spin-off van Velvet keert een Spaanse vrouw die een aantal jaren in New York heeft gewoond, samen met haar man en zoon terug naar het Barcelona van de jaren zestig. Ze openen een kledingzaak aan de Passeig de Gràcia in Barcelona. 

La Reconquista

La Reconquista is een romantische Spaanse film over twee jeugdgeliefden. Na vijftien jaar zien zij elkaar weer, zoals ze hadden afgesproken. Tijdens deze ontmoeting hebben ze het over hun verleden, heden en toekomst. Een film over het bewustzijn van de tijd.

Palmeras en la Nieve

Deze film speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw op het eiland Fernando Poo (nu Bioko), toen nog een kolonie van Spanje. De film wisselt tussen het heden en de jaren vijftig. In de jaren 50 reisden een man en zijn broer af naar het eiland waar zij veel leerden over het leven. In het nu vindt een vrouw een oude brief, waarna ze afreist naar het eiland om over haar verleden te leren. Een romantische film waarmee je makkelijk een middag kunt vullen, hij duurt namelijk twee uur en drie kwartier!

El Bar

Een groep mensen houdt zich schuil in een bar nadat er twee mensen zijn neergeschoten door een sluipschutter. Niemand weet waar de dader zich bevindt. Waarom worden deze moorden gepleegd? Door de spanningen keren de leden van de groep zich tegen elkaar. Een enorm spannende film!

Mar de Plástico

Een misdaadserie waarin een agent de moord onderzoekt op een jonge vrouw. Doordat er in het gebied waar de serie zich afspeelt veel broeikassen te vinden zijn, kreeg dit de bijnaam Mar de Plástico. Veel verdachten en de etnische dilemma’s die zich met betrekking tot de werknemers in de kassen afspelen maken, van Mar de Plástico een spannende serie waarvan nu meerdere seizoenen te zien zijn op Netflix.

Apaches

Gebaseerd op de roman van Miquel Sáez Carral, over een jonge journalist die misdaden moet plegen om zijn familie te redden. Vooralsnog maar één seizoen van deze Spaanse serie op Netflix, maar wij hopen op meer!

Vis a Vis

Deze Spaanse serie wordt ook wel Locked Up genoemd. Macarena Ferreiro beland in de gevangenis nadat zij geld heeft achtergehouden voor haar baas, die tegelijkertijd haar grote liefde is. Hoe weet zij te overleven in een nieuwe en gruwelijke omgeving? Er staan ondertussen al meerdere seizoenen van Vis a Vis op Netflix. Genoeg om de komende weken, of dagen, door te komen.

Hache

Helena klimt zich op bijzondere wijze op tot een belangrijk figuur binnen de heroïnehandel in de jaren 60 in Barcelona. Zij komt in dienst van een belangrijke en gevreesde maffiagroep, genaamd Malpica. Ze wint het vertrouwen van de gevaarlijke leider, die wordt gespeeld door Javier Rey. Helena zal zich van onbekende binnen deze drugswereld ontpoppen tot iemand die alle handel en wegen controleert. Tegelijkertijd zet de Narcotica Brigade, geleid door Vinuesa (Eduardo Noriega), alles op alles zetten om de plannen van deze drugskartel te verhinderen. 

El Hoyo

El Hoyo is een angstaanjagende thriller die zich afspeelt in een bizarre verticale gevangenis. De gevangenen moeten overleven door zoveel mogelijk eten te bemachtigen.

Toy boy

In de serie Toy boy wordt de stripper Hugo Beltrán uit Málaga na 7 jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Vanaf dat moment wilt hij alleen nog maar bewijzen wie hem liet opdraaien voor een gruwelijke moord.

El silencio de la ciudad blanca

Deze film is gebaseerd op  de gelijknamige bestseller van Eva Sains Urturi.  De opnames zijn gemaakt in Vitoria-Gasteiz en omgeving. Vooral de achtervolgingscènes in en op de kathedraal zijn spectaculair. Rechercheur Unai López Ayala  probeert mysterieuze moorden op te lossen die zijn gepleegd in een stijl van een seriemoordenaar, die op het punt staat te worden vrijgelaten. Het gevaar blijkt dichterbij dan verwacht…

La reina del sur

La Reina del Sur gaat over de Mexicaanse Teresa Mendoza. Ze begint haar avontuur als een onschuldige jonge vrouw maar ze weet al gauw haar weg te vinden in de wereld van de internationale drugshandel.

Vivir sin permiso

Nemo slaagt erin om een van de belangrijkste zakenmannen te worden van de regio Galicië, door drugshandel. Dan krijgt hij plotseling met Alzheimer te maken en dat geheim wil hij met niemand delen.

La marca del demonio

Camila en Fernando openen een eeuwenoud boek, waardoor er demonen vrijkomen die het leven van Camila in gevaar brengt.

Durante la tormenta

Vera is een gelukkige vrouw, maar haar leven verandert in een nachtmerrie wanneer ze voor een moeilijke keuze komt te staan, die haar leven kan verpesten.

La influencia

Alicia keert terug naar haar vroegere huis om voor haar moeder te zorgen. Tijdens haar terugkomst krijgt ze te maken met een duistere kracht van vroeger die haar kind bedreigt.

La trinchera infinita

‘Mollen’ werden ze genoemd, door de overheid gezochte mannen die zich tijdens de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) verstopten in hun eigen huis, en later, onder het Franco-regime, nog steeds niet naar buiten durfden uit angst voor vergelding. Dit Spaanse drama volgt zo’n mol, de fictieve Higinio, die onderduikt in een gangetje achter zijn woonkamer, waar hij jarenlang wordt verzorgd door zijn vrouw.

Bajo la piel de lobo

Martinón is een man die erg op zichzelf is. Hij woont alleen in een verlaten spookdorp op een hoge berg en heeft alleen in de lente contact met anderen. Wanneer een vriend hem adviseert om een gezin te starten en er een vrouw in zijn leven komt, verandert alles. De film geeft een ultra-realistisch beeld van het 19de-eeuwse leven op de hoogste vlaktes van de Pyreneeën.

La enfermedad del domingo

Een van de ontdekkingen van het filmfestival van Berlijn 2018. Een perfect uitgebalanceerd drama met prachtige aandacht voor detail en elegante beelden. Anabel is een oude dame van goed komaf die met haar echtgenoot, zakenman Bernabé, en haar dochter Greta een gelukkig leven leidt in Barcelona. Wanneer Anabel een belangrijk zakendiner organiseert, komt ze erachter dat  Chiara, haar dochter uit haar eerste huwelijk, vermomd als serveerster het diner bijwoont. Chiara vraagt haar moeder, die ze dertig jaar niet heeft gezien, om de komende tien dagen met haar door te brengen. Een wrang familieconflict met indrukwekkend gecomponeerde beelden met onverwachte wendingen en een verontrustende climax.

Quien a hierro mata

Sfeervolle Spaanse thriller over een drugsbaron op leeftijd die na jaren gevangenschap zijn laatste dagen grotendeels verlamd moet doorbrengen in een verzorgingstehuis. Hij wordt toevertrouwd aan een (ogenschijnlijk) sympathieke verpleger die er een eigen agenda op na blijkt te houden. In deze grimmige ‘anti-Intouchables’ draait het voortdurend om de vraag hoe ver je mag gaan om het verleden te wreken, zeker als ‘de duivel’ tegenwoordig niet meer dan een kreupel opaatje lijkt te zijn. Sterk spel van de hoofdrolspelers, strakke spanningsopbouw en bijzonder compromisloos. Vooral het laatste shot blijft na afloop nog wel even nadreunen.

Perdida


Wat doet een Spanjaard in een Colombiaanse gevangenis? Nadat Antonio Santos zichzelf heeft laten oppakken voor drugshandel bij het vliegveld heeft hij maar 1 doel, een bepaalde gevangene vinden. Via deze gevangene hoopt hij zijn dochter Soledad terug te vinden die 13 jaar terug op mysterieuze wijze was ontvoert in Valencia. 

banner abonnement espanje