Vanaf 11 december kun je voor €39 met de hogesnelheidstrein van Parijs naar Barcelona reizen. De tickets zijn nu al te boeken via de NS of de Belgische NMBS. Met deze nieuwe trein reis je in 6,5 uur van Paris Lyon naar Barcelona Sants. Ook je hond en je fiets kunnen voor een prikkie mee. De trein zal o.a. stoppen in Girona en Figueras. In de winter wordt begonnen met één trein ‘s morgens en één ‘s middags. In de zomer van 2023 komt er een derde trein bij.

De eerste trein vertrekt om 6.56 uur arriveert om 12.27 uur in Figueras, om 12.47 in Girona en om 13.25 uur in Barcelona Sants. De tweede trein vertrekt om 9.42  uur en komt om 16.25 uur aan in Barcelona. De middagtrein kun je nemen om 14.56 uur en dan ben je  om 21.25 uur in Barcelona. Vanuit Barcelona vertrekt de eerste trein om 10.33 uur om  ruim zes uur later (om 17.18 uur) te arriveren in Parijs. De middagtrein kun je pakken om 14.32 uur, dan ben je om 21.18 in de Franse hoofdstad. In de zomermaanden vertrekt de laatste trein om 16.10 uur. Je komt dan om 23.05 uur aan in Parijs.

 

Dit artikel is geschreven door de redactie van het glossy magazine ESPANJE! Wil je meer leuke artikelen en handige tips over Spanje? Meld je dan hier aan en mis niks meer.

 

Ook je hond en fiets mogen mee

De TGV InOui hogesnelheidstrein stopt in Frankrijk nog in Valence TGV, Nimes, Montpellier-Saint Roch, Sète, Agde, Béziers, Narbonne en Perpignan. Kaartjes in de 2e klasse zijn al te koop vanaf €39  en voor de eerste klasse betaal je €49. Op de TGV-treinen van SCNF mag je fietsen en vouwfietsen meenemen. De vouwfiets kan gratis mee. Voor een gewone fiets betaal je €10 per traject en deze moet in een apart deel van de trein worden neergezet. Ook honden mogen gewoon mee in de trein. Dat kost €7 extra als deze in een draagtas of draagmand van maximaal  45x30x25cm kunt meenemen. Andere honden moeten aangelijnd en gemuilkorfd zijn en mogen dan voor €20 mee. Meer informatie en de complete dienstregeling vind je op de website van NMBS International of hier in het Frans op de website van SNCF. Je kunt je tickets ook al boeken via NS International. In Barcelona kun je overstappen op het uitgebreide en goede hogesnelheidsnetwerk in Spanje. Hier lees je meer over treinreizen in Spanje.

Tussenstops Inoui

 

Advertentie

In 2023 ook een slaaptrein van Amsterdam naar Barcelona

Eerder dit jaar werd al bekend dat de Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper eind volgend jaar meerdere keren per week een nachttrein naar Barcelona wil laten rijden. Vanaf 10 december 2023, maar mogelijk eerder, zal de nachttrein drie keer per week van  Amsterdam naar Barcelona vertrekken, zo valt op te maken uit een aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De trein zal naar verwachting even voor 18 uur ’s avonds vertrekken uit Amsterdam en zal in Nederland ook stoppen in Den Haag (18.40 uur), Rotterdam (19.00 uur) en Roosendaal (19.40 uur). In België kun je instappen in  Antwerpen (20.10 uur) en Brussel (20.55 uur). Volgens verwachting arriveert de nachttrein iets voor 10 uur de volgende ochtend in Figueras, om 10.20 uur in Girona en om 11.20 uur  in Barcelona Sants. De terugreis begint om 18.40 uur en eindigt om 12.10 uur in Amsterdam. De hele voorlopige dienstregeling van de nachttrein van Amsterdam naar Barcelona vind je hier. Vanuit Barcelona Sants kun je doorreizen door heel Spanje. Spanje heeft een voortreffelijk hogesnelheidsnetwerk. Hier lees je meer over treinreizen in Spanje.