banner mi vida loes luca

Het regent sterren voor de zonnige feelgoodfilm Mi Vida die vanaf 21 november in 63  bioscopen draait. In de film schitteren Loes Luca en de Spaanse topactrice Elvira Mínguez, maar is er minstens een even belangrijke rol weggelegd voor de prachtige Spaanse kustplaats Cádiz. Op zondag 17 november was de feestelijke rode loper-première van de film in bioscoop LantarenVenster in Rotterdam in aanwezigheid van de makers en (internationale) cast in aanwezigheid van meer dan 200 lezers van ESPANJE! Dank voor jullie komst.

Het was een feestelijke avond vol film, muziek, glamour en een hapje en een drankje. Wij hebben ervan genoten!

Lezers van ESPANJE! zagen niet alleen de film al voordat deze officieel in de bioscopen ging draaien, maar maakten ook kans op het winnen van mooie prijzen en ontvingen op de avond een goedgevulde goodiebag. Heb je de première gemist? Kijk dan onder dit bericht hoe je kans maakt op twee kaartjes voor deze heerlijke film in een bioscoop bij jou in de buurt.

mi vida loes luca

Echt een aanrader!

Wij vonden de film echt geweldig: Mooie beelden van Cádiz en omgeving, prachtig spel van Elvira Mínguez en Loes Luca en een heerlijk verhaal!  Mi Vida gaat over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken. Kapster Lou (een glansrol voor Loes Luca) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken. Als Lou’s lerares Andrea (vertolkt door Elvira Mínguez) haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen?

De hoofdrol van Lou werd speciaal voor Loes Luca geschreven door scenariste Roos Ouwehand (Doris, Oogappels). De regie is in handen van gevierd regisseur Norbert ter Hall, bekend van o.a. A’dam – E.v.a.en ’t Schaep met de 5 pooten. Overige (hoofd)rollen in de film zijn weggelegd voor Elvira Mínguez (bekend uit o.a. Todos lo Saben), Anniek Pheifer en o.a. Spaanse acteurs Fermí Reixach en Carmina Barrios.

Kon je er niet bij zijn? Maak dan kans op twee kaartjes voor Mi Vida in een bioscoop bij jou in de buurt door onder ons Facebookbericht van 23 november te vertellen waarom jij de film graag wilt zien en het bericht te delen met je vrienden. ¡Suerte!

Lees ook het interview van ESPANJE!-hoofdredacteur Marjan Terpstra  met Loes Luca in het nieuwste nummer van ESPANJE!. Je kunt het nummer in de winkel kopen of online bestellen.