fariñaEen soort Narcos, maar dan in Galicië. Dat is wat we volgens kenners kunnen verwachten van Fariña, de Spaanse serie die vanaf vrijdag 3 augustus op Netflix is te zien. Fariña werd al eerder op de Spaanse zender Antena 3 uitgezonden en Spaanse kijkers waren onverminderd enthousiast. Reden genoeg voor Netflix om de serie internationaal aan te bieden.

Het is niet voor het eerst dat een Spaanse televisieserie de overstap naar Netflix maakt. Eerder gebeurde dat ook met Paquita Salas en La Casa de Papel. Zeker in dat laatste geval bleek het internationale Netflix-publiek minstens zo onder de indruk als de Spaanse televisiekijkers: La Casa de Papel werd de best bekeken niet-Engelstalige serie ooit van de streamingsdienst.

Fariña wordt internationaal gelanceerd onder de naam Cocaine Coast. Het verhaal gaat over een jonge Galicische visser die in de jaren ’80 grote rijkdom vergaart door Latijns-Amerikaanse drugshandelaren toegang te verschaffen tot Europa. Het laat zich raden dat dat de nodige rampzalige gevolgen met zich meebrengt.

Meer lezen?

De 9 leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Van Las Chicas del Cable tot Narcos. Met deze fijne films en series kom je de winter (of druilerige zomervakantie) wel door!

Javier Bardem Spaanse acteurDe beste films met Javier Bardem

Een top 10 maken van films met Javier Bardem was verre van vervelend. De gevierde Spaanse acteur is telkens weer geknipt voor de rollen die hij speelt. Of het nu de verlamde Ramón is in Mar Adentro of de angstaanjagende captain Salazar in Pirates of the Carribean: wij zijn fan. En eh.. die goede kop en dat sterke lijf helpen natuurlijk ook. Dit vinden wij de beste films met Javier Bardem. Graag gedaan.