honderd jaar eenzaamheidHonderd jaar eenzaamheid, de wereldberoemde roman van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez, wordt een Netflix-serie. De streamingdienst maakte woensdag bekend de rechten te hebben gekocht om het verhaal te gaan verfilmen. De zoons van García Márquez zullen meewerken als uitvoerend producenten.

Het in 1967 geschreven meesterwerk werd nooit eerder verfilmd, omdat García Márquez (die in 2014 overleed) daar nooit toestemming voor gaf. Volgens de Colombiaanse schrijver was het verhaal te omvangrijk om in één of twee films te worden verteld. Ook vond hij dat het verhaal, mocht het al ooit verfilmd worden, in ieder geval in het Spaans verteld zou moeten worden.

Wanneer de serie op Netflix verschijnt en hoeveel seizoenen er zullen worden gemaakt, is nog niet bekend. Wel wordt Honderd jaar eenzaamheid (in het Spaans Cien años de soledad) hoogstwaarschijnlijk voor het grootste deel opgenomen in Colombia. De ervaring leert dat eerdere Spaanstalige series op Netflix vaak een groot succes werden en wij verwachten dat we ook voor Honderd jaar eenzaamheid weer op het puntje van onze stoel zullen zitten. De serie is één van de vijf nieuwe Spaanstalige series die Netflix eerder dit jaar aankondigde.

De roman van García Márquez werd vertaald in 46 landen en gaat over de familie Buendía, woonachtig in een fictief dorp in de Colombiaanse jungle.

Heb je de roman Honderd jaar eenzaamheid nog niet gelezen? Je kunt het via deze link bestellen bij Bol.com.