De makers van de Spaanse hitserie La Casa de Papel komen met een gloednieuwe Spaanstalige Netflixserie: Sky Rojo. De serie is vanaf vrijdag 19 maart 2021 te zien op de streamingdienst en de trailer hieronder is veelbelovend. Volgens de drie actrices die de hoofdrollen spelen zal de serie ‘inslaan als een bom’. 

Realistisch verhaal

Sky Rojo gaat over de prostituees Coral, Wendy en Gina die weg willen uit de seksclub Las Novias waar ze werken. Ze slaan op de vlucht, maar worden achterna gezeten door hun pooiers. Ze belanden in een chaotische roadtrip. De makers geven aan dat de serie bestaat uit een mix van verschillende genres. Opvallend is dat de acht afleveringen van de serie slechts 25 minuten duren. Op die manier willen de makers de vaart erin houden.

Zwarte komedie met veel actie

Sky Rojo is volgens de makers Een “dappere, risicovolle en interessante” serie. In een interview vertellen de hoofdrolspelers Verónica Sánchez, Lali Espósito en Yany Prado dat deze serie anders is dan alles wat eerder in Spanje of in de wereld is uitgebracht. Het is een zwarte komedie waarin een echt probleem wordt aangekaart met veel actie. Voor Espósito, die met deze serie haar debuut maakt in een Spaanse serie is het belangrijk om dit verhaal te vertellen zoals je elk ander verhaal zou vertellen. “Samenlevingen zijn doof voor problemen, maar dit gebeurt in de echte wereld en we proberen het te vertellen door middel van een fictief verhaal. Zoiets als dit is nog nooit eerder gedaan in Spanje of in de rest van de wereld” aldus de enthousiaste Argentijnse actrice.

Meer tips? Bestel dan hier ESPANJE! Magazine

Volgens de actrices slaat dit in als een bom

De drie actrices vinden het “een groot voorrecht” om te acteren  in een serie waar veel van wordt verwacht, maar ze blijven voorzichtig. “We weten niet of we het succes van La Casa de Papel kunnen herhalen. We hebben de serie gemaakt en gaan nu eens kijken hoe de wereld het oppakt. We werken met mensen die geschiedenis hebben geschreven met Spaanse series, maar het is beter om niet a te hooggespannen verwachtingen te hebben,” aldus de actrices. “Zodra ik het eerste hoofdstuk las, wist ik dat het zou inslaan als een bom. En toen ik het zag, kregen we een adrenalineboost. We omhelsden elkaar, huilden en lachten”, herinnert Prado zich. Esposito: “Als er iets is dat Red Sky typeert is het dat het verdomd origineel is.’

Advertentie

Netflix heeft al bevestigd dat er in ieder geval een tweede seizoen komt. De andere hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor Asier Etxeandia  (oa. Dolor & Gloria), Miguel Ángel Silvestre (speelde eerder in Velvet en Narcos) en Enric Auquer.

Lees ook:  De leukste Spaanse series en films op Netflix