Netflix heeft weer een prachtige Spaanse serie aan het aanbod toegevoegd. La Catedral del Mar (De Kathedraal van de Zee) is een cadeautje voor wie houdt van Barcelona, spanning en geschiedenis. De acht afleveringen van het eerste seizoen zijn sinds 1 september te bekijken via de streamingdienst.

Lees ook: De leukste Spaanse series op Netflix

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ildefonso Falcones (hier te bestellen) en speelt zich af in het Barcelona van de veertiende eeuw. Hoofdpersoon Arnau Estanyol is vastbesloten rijkdom te vergaren, ondanks de zware tegenwerkingen die hij te verduren krijgt. Als baby werd hij ternauwernood door zijn vader gered van een leven als slaaf. Hij groeit op in de oude binnenstad van Barcelona, waar een kathedraal in aanbouw is, en raakt bij de werkzaamheden betrokken.

De kathedraal waar het allemaal om gaat, La Catedral del Mar, is in het huidige Barcelona een niet te missen bezienswaardigheid in de populaire wijk El Born. De kathedraal van de zee is een bezoek meer dan waard en als je de kans hebt, ga dan mee met een rondleiding. Je gaat dan mee het dak op, waar je een geweldig uitzicht over de stad hebt.

Lees ook: Fietsen in Barcelona