Na de populaire Spaanse series Casa de Papel, Elite en Fariña, komt Netflix weer met een bloedstollende Spaanse serie. Dit keer is de serie gebaseerd op waargebeurde feiten in het Barcelona van de jaren ’60. De serie zal op 1 november wereldwijd in première gaan, maar wij hebben nu al de eerste beelden en informatie.

Lees meer: De leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Plot

Adriana Ugarte speelt de rol van Helena, die zich op bijzondere wijze opklimt tot belangrijk figuur binnen de heroïnehandel in de jaren 60. Zij komt in dienst van een belangrijke en gevreesde maffiagroep, genaamd Malpica. Ze wint het vertrouwen van de gevaarlijke leider, die wordt gespeeld door Javier Rey. Helena zal zich van onbekende binnen deze drugswereld ontpoppen tot iemand die alle handel en wegen controleert. Tot de bende Malpica horen ook de onverbiddelijke Arístides en de advocaat Julio Senovilla. Tegelijkertijd zet de Narcotica Brigade, geleid door Vinuesa (Eduardo Noriega), alles op alles zet om de plannen van deze drugskartel te verhinderen.

Opnames

De opnames van de serie begonnen in 2018. Omdat het verhaal zich grotendeels afspeelt in Barcelona, zijn delen van de stad gebruikt als filmset. Naast Barcelona werden ook scenes opgenomen in onder andere Tarragona, Manresa, Terrassa en andere Catalaanse plaatsen. De regisseur is Jorge Torregrossa en het mastermind achter de serie is Verónica Fernández, onder andere bekend van Tell Me, The Commissioner en The Prince of Velvet Collection. Het eerste seizoen van de serie zal bestaan uit 8 afleveringen, waarvan elke aflevering ruim 50 minuten lang is. Genoeg kijkplezier dus!

Ben je benieuwd naar de eerste beelden? Dit is de eerste trailer van de serie: