Casa de PapelNetflix komt dit jaar met meerdere nieuwe Spaanse series. Twee daarvan worden geregisseerd door Álex Pina, die ook verantwoordelijk is voor La Casa de Papel, de best bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix tot nu toe. De thriller White Lines en het drama Sky Rojo, zijn mogelijk (hopelijk!) nog dit jaar te zien.

Pina werkt sinds afgelopen zomer, na het enorme succes van La Casa de Papel, exclusief voor de Amerikaanse streamingsdienst. Waarschijnlijk nog dit jaar zal er een derde seizoen verschijnen over de ‘professor’ en zijn overvallers die de grootste bankoverval in de Spaanse geschiedenis organiseren.

Over de dramaserie Sky Rojo weten we nog vrij weinig. Wel zou er veel actie in voorkomen en worden de hoofdrollen vertolkt door vrouwen.

Lees ook: de leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Over White Lines is iets meer bekend. De opnames daarvan vinden momenteel plaats. Op de site van Netflix wordt al een tipje van de sluier gegeven over de serie: ‘Als haar broer [een DJ op Ibiza] dood wordt aangetroffen, laat een vrouw uit Manchester haar rustige leven achter zich. In Ibiza gaat ze proberen de verdwijning van haar broer op te helderen.’

Vanaf mei zal de serie worden opgenomen op Mallorca. Op het eiland wordt gefilmd in onder meer de plaatsen Palma, Valldemossa, Santa Maria, Pollença en Escorca.

Lees ook: Netflix maakt serie van 100 jaar eenzaamheid