Er wordt druk gespeculeerd over de nieuwe Spaanse series die dit jaar op Netflix zullen uitkomen. De streamingdienst heeft op het internationale filmfestival in Berlijn bekend gemaakt dat het er in ieder geval vijf (!) zullen zijn. Terwijl wij vol spanning wachten op seizoen 3 van La Casa de Papel, hebben wij nóg een lijstje nieuwe Spaanse series om ons op te verheugen.

 

 

Días de Navidad

Het Spaanse ‘día de navidad’ betekent letterlijk kerstdag. Deze serie gaat over vier zussen die kerstmis vieren op verschillende momenten in hun leven: als pubers, volwassenen en op oudere leeftijd – met alle moeilijkheden, ruzies maar ook mooie momenten die daarbij horen.

El Vecino

Een serie die gebaseerd is op de stripboeken van Santiago García en Pepo Pérez. Acteur Quim Gutiérrez speelt de rol van een personage dat worstelt met werk en de liefde. Hij krijgt op mysterieuze wijze plotseling buitenaardse krachten. Zijn tegenspeelster is Clara Lago.

El desorden que dejas

Deze film gaat over Raquel, een jonge literatuurlerares die verhuist naar de geboortestad van haar man om zo hun huwelijk te kunnen redden. Ze ontdekt dat een leraar op haar nieuwe school zelfmoord heeft gepleegd, nadat ze werd gepest door haar eigen studenten. Raquel komt erachter dat er veel meer achter zit. Niet alleen achter de leraar maar ook achter de stad. Het verhaal is bekend van de gelijknamige besteller van Carlos Montero.

Memorias De Idhún

Ben jij een echt fantasy-fan? Memorias de Idún is een anime-serie en gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Gallego García. Een verhaal over twee werelden met de meest bizarre wezens en tovenarijen waaronder draken en reuzen.

Valeria

De vijfde serie die onderweg is, is Valeria. Deze serie draait om de schrijfster Valeria. Haar leven draait niet op rolletjes, maar haar drie beste vriendinnen staan voor haar klaar en samen maken ze van alles mee.

Bonus: Hache

Eind vorig jaar schreven we al over de opnames van de nieuwe serie Hache in Barcelona. Ook deze Spaanse serie wordt door Netflix geproduceerd en moet volgens de planning dit jaar wereldwijd uitkomen. 

Meer over: Hache

Wanneer bovengenoemde series uitkomen is nog niet bekend, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke Spaanse series die je wel al kunt zien. 

Lees ook: de leukste Spaanstalige films en series op Netflix.