Streamingdienst Netflix komt opnieuw met een veelbelovende en spannende Spaanse serie. De thrillerserie El desorden que dejas (De chaos die je achterlaat), van de maker van de succesvolle serie Élite, is vanaf vandaag (11 december) te bekijken op Netflix. Perfect om te bingewatchen tijdens de koude en donkere dagen.

Lees meer: De leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Het verhaal

De hoofdpersoon Raquel gaat als lerares literatuur in het geboortedorp van haar echtgenoot in de regio Galicië aan de slag. Ze neemt het werk over van een collega die op wonderlijke wijze zelfmoord heeft gepleegd. Met de vraag ‘en wanneer zul jij sterven’, begint ze aan haar nieuwe baan. Nadat ze op onderzoek uitgaat, lijkt alles erop te duiden dat haar college op een andere wijze om het leven is gekomen. Raquel raakt verstrikt in een web van bedreigingen, leugens en mysterie. En dan begint ze ook voor haar eigen leven te vrezen…

Lees ook:  Waar gaat 'Bella Ciao' uit La Casa de Papel over?

De achtdelige serie zit ook vol beelden van prachtige landschappen van het binnenland van de regio Galicië.

De cast

In deze serie spelen onder meer de bekende acteurs Inma Cuesta (speelde ook in Criminal: Spanje), Bárbara Lennie (El Reino), Tamar Novas (Los abrazos rotos, Mar adentro), Arón Piper (Élite) en Roberto Enríquez (Vis a Vis en The Pier). De serie is bedacht door Carlos Montero. Hij was ook de maker van de serie ‘Elite’, een andere populaire Spaanse Netflix serie die in 2018 uitkwam.

Dit is de trailer:

Lees meer: Nieuwe spannende Spaanse Netflix-serie: The Minions of Midas