De redactie van ESPANJE! wenst je een geweldig 2018 met veel mooie (reis)ervaringen. De nieuwe ESPANJE! die net van de pers is gerold staat weer boordevol ideeën voor een originele vakantie in Spanje.

In deze koude maanden verlangen wij allemaal naar de zon. En we willen niets liever dan een vakantie boeken en naar de zon. Wij geven een aantal suggesties:
– Roadtrip van Alicante naar Málaga
– Canarisch eilandhoppen tussen La Gomera, La palma & Tenerife
– Beleef Catalonië
– In sneltreinvaart door Spanje. Van Barcelona naar Córdoba

Inspiratie

Dit nummer van ESPANJE staat weer boordevol geweldige tips. Zo ontdekten we de Jalónvallei, een pareltje vlak achter Denia en Moraira, waar je geweldig kunt fietsen en eten! Ook reden we via de oostkust naar het zuiden en vonden er de leukste camperplaatsen.  En we gingen op zoek naar de plek van die heerlijke Pimentón de la Vera vandaan komt, Extremadura!

Interview met onze ambassadeur in Spanje

In dit nummer ook een bijzonder interview met Matthijs van Bonzel, sinds 2015 de Nederlandse ambassadeur in Madrid. Hij is een groot fan van Spanje en een absolute gazpachofreak. Van Bonzel geeft zijn visie op de Catalaanse kwestie, vertelt over zijn bezoek aan de Spaanse koning, geeft leuk reistips, toont zich een groot kenner van Spaanse wijn en laat zien hoe wij als Nederlanders bijdragen aan het succes van de Spaanse landbouw en verandering van de Spaanse politiek. Ook verwelkomen we met trots twee nieuwe columnisten, flamencozangeres en schrijfster Luna Zegers (o.a. bekend van Top 200 A Gogo) en Volkskrantcorrespondent Maartje Bakker.

Prijzen winnen

Zoals je van ESPANJE! gewend bent, maak je ook nu weer kans op geweldige prijzen. Zo mogen we twee keer een volle week weggegeven in de geweldige Bed & Breakfast Buena Idea. Eigenaren Jolanda en Hans Poortvliet zullen je helemaal in de watten leggen. Bovendien maak je kans op een verzorgde taalreis naar Jerez de la Frontera aangeboden door CursusSpaans.nu inclusief fietstour door de stad met een Spaanstalige en Nederlandstalige gids, tapastour door de leukste straatjes van Jerez de la Frontera, traditionele Spaanse lunch en expeditie CursusSpaans.nu (ontmoet de locals).

Veel leesplezier!

Marjan Terpstra, hoofdredacteur

PS. Zien we je op de vakantiebeurs?

De Vakantiebeurs wordt van 10 t/m 14 januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Kom gezellig langs bij onze stand F032 in hal 7 en maak kans op een reischeque ter waarde van €450 die wordt aangeboden door Novasol Vakantiehuizen. Of win een van de fantastische zonnebrillen op sterkte van Babsee. We staan recht tegenover het Spaans Verkeersbureau en schuin tegenover het Catalaans Verkeersbureau waar je nog veel meer reisinspiratie kunt opdoen.

Bestel je tickets met korting via deze link.